Ikviens uztura speciālists pateiks, ka vismaz reizi nedēļā ir jāēd zivis. Vienalga, vai to izlemts darīt pirmdienā, trešdienā vai ceturtdienā, galvenais, kas motivē ēdienkartē ieviest, ir kāda garda recepte. Tāpēc Tasty.lv apkopoja dažas receptes iedvesmai, lai palutinātu sevi un mīļos ar kādu gabaliņu laša, mencas, zandarta vai kādu citu zivi!
Kāpēc zivju dienas ir tieši ceturtdienas? Šis princips iesakņojies no padomju laikiem, kad 1976. gadā ar likumu tika noteikts, ka jāievieš obligātā zivju diena. Kā jau tas mēdza būt, zivju dienas lēmums tika pamatots ar nepieciešamību attīstīt zivju produkcijas ražošanu. Protams, šobrīd ir citi laiki, tomēr zivju ēšana vismaz reizi nedēļā it nemaz nav peļama!
Gatavojot zivis, vienmēr pārliecinies, lai tās būtu svaigas – tām jābūt ar svaigu, zivīm raksturīgu aromātu. Filejai jābūt spožai un stingrai, bez gļotām. Bet, ja gatavošanai izmanto saldētas zivis, jāpārliecinās, lai iepakojums nav pārāk ilgi atradies saldētavā – ja tajā ir daudz ledus kristālu un zivs izskatās krietni vien apsarmojusi, labāk izvēlēties citu.