sacepums
Foto: Shutterstock
Nedēļas izskaņā esam pelnījuši sevi palutināt, un kāpēc gan tas nevarētu būtu siers, kura pagatavošanas iespējas ir tik dažādas, ka teju katram ģimenes loceklim var piemērot savu recepti apetītes remdināšanai.

Ne velti siers ir viena no uzkodu plates pamatsastāvdaļām – to daudzveidīgā garša palutina garšu kārpiņas, labi sader kopā kā saldiem, tā sāļiem ēdieniem, turklāt ir gana sātīgs, lai reizēm ēstu vienu pašu. Čedaras, Parmezāns, zilais siers, grilsiers un visiem zināmā klasika – Holandes un Krievijas siers, tā ir tikai daļa no sierīgā piedāvājuma, ar ko vērts pagrēkot laiku pa laikam. Ja meklē padomus siera izvēlē un to glabāšanā, lasi šeit.

Vai tā būtu karstmaize, viegli kraukšķīga garoziņa uz sacepuma, piedeva salātiem vai sātīga šķēle sviestmaizē, sieram vajadzētu būt katra ledusskapī. Izsmalcinātākām maltītēm izvēlies brī, kādu cietā tipa sieru, pūdēto vai Ementāles sieru, bet ikdienišķam ēdienam labi derēs Krievijas vai Holandes siers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!