Lielākoties ar vārdu trifeles asociējam rūgteni saldās konfektes, kas bērnībā itin nemaz nešķita ēšanas vērtas, taču bez tām trifeļu klāsts kļuvis krietni dažādāks. Apviļātas kaltētās ogās, riekstu gabaliņos, kokosa skaidiņās, glazētas šokolādē, savukārt pildījumā var būt ne tikai rūgtena šokolādes masa, bet arī žāvēti augļi ar riekstiem vai sasmalcināti cepumi vai biskvīts, un pat kukurūzas pārslas.
Trifeļu gatavošanā svarīgi ievērot dažas nianses. Masai, no kuras veidosi bumbiņas, jābūt ķepīgai un stingrai, pretējā gadījumā bumbiņas neturēsies kopā un būs grūti glazēt vai dekorēt. Parasti kā saistviela tiek izmantota kokosriekstu eļļa, medus, iebiezinātais piens, krēmsiers vai sviests. Kad no masas izveidotas bumbiņas, liec tās ledusskapī atdzesēties un nesteidzies ar dekorēšanu.