Kas gan var būt labāks par omas vai mammas gatavoto uzputeni, bubertu vai biezpiena krēmu? Ja kārojas sevi palutināt ar kaut ko saldu, bet kūku ēšanu labāk pietaupīsi Māmiņdienai, pagatavo kādu gaisīgo saldo ēdienu no Tasty.lv recepšu krājumiem.
Visus šos desertus vieno divas patiesības. Pirmā – tie visi ir bezgala gardi, un nekad neliek vilties. Otrā – tie itin nemaz neprasa daudz laika gatavošanai, ja vien neskaita dažu atdzesēšanu, taču jebkurš gaisīgais saldēdiens prasīs mazāk laika, nekā kūkas cepšana un garnēšana. Vai vajag vēl kādu iemeslu, lai nedēļas noslēgumā sevi palutinātu ar bērnības sentimentālo garšu?
Buberts ar zemeņu mērci
Buberta recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.
Rīsu un saldā krējuma krēms
Viens no vienkāršākajiem un gardākajiem saldēdieniem - rīsu krēms ar saldo krējumu! Ēd tāpat vai ar ogu ķīseli!
Olu krēma deserts ar zemenēm
Saldais kārdinājums – karstā olu dzeltenumu zupa, kurā peld veselas zemenes. Būs īstais deserts vēsākajām un lietainākajām dienām, kad kaut nedaudz apsildīties ar vasaru. Viegli un garšīgi!
Dzērveņu uzputenis ar mannu
Dzērveņu uzputenis ar mannu, kuru vislabāk baudīt ar aukstu pienu.
Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām
Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.
Maigs banānu uzputenis ar saldo krējumu
Gards banānu uzputenis ar saldo krējumu.
Rīsu krēms ar smiltsērkšķu putām
Gardais un maigais rīsu krēms ar saulaino smiltsērkšķu mērci neatstās vienaldzīgu nevienu kārumnieku. Rīsus ieteicams izvārīt iepriekšējā dienā, lai krēma gatavošanas dienā tie būtu pilnībā atdzisuši.
Ābolu - cidoniju uzputenis
Labai dienai baudi ābolu - cidoniju uzputeni kopā ar pienu.
Skābā krējuma, cepumu un biezpiena krēms ar persikiem vai mellenēm
Divas idejas desertam - skābā krējuma un cepumu krēms, kas gatavots no biezpiena un saldā krēmsiera "Rasa". Receptes piedāvā Signe Meirāne no "Četrassezonas.lv".
Gaisīgais mannas buberts ar zemeņu mērci
Reizēm gadās, ka piens iepirkts krietni par daudz. Lai neaizietu postā – nesaskābtu, nesarūgtu – nākas domāt, kā to patērēt. Piena zupas mūsmājās nav cieņā, pienā vārītas putras gan. Bet vislielākie prieki ir tad, ja tiek gatavots buberts – čagani gaisīgs un valdzinoši salds. Lielais grāpis tiek iztukšots ļoti ātri!
Ķirbju uzputenis
Ķirbju uzputenis jāpamēģina, lai saprastu - cik tas ir gardi.
Zemeņu uzputenis
Šis deserts ir pavisam viegls un gaisīgs - vari izmantot svaigas vai saldētas zemenes, lai zemeņu aromātu ienestu arī ziemas mēnešos.