Vistas fileja pavisam noteikti ir vakariņu klasika, neatkarīgi no gadalaika un tā, kādi citi sezonas produkti pievienoti maltītei. To mēs varam vārīt, tvaicēt, cept un grilēt – atliek tikai izvēlēties recepti un ķerties pie gatavošanas. Lūk, 10 dažādas un interesantas idejas no "Tasty" recepšu krājumiem, kā pagatavot vistas fileju!
Ja iegādāts iepakojums ar svaigām vistas filejām, tās jāliek lietā, piemēram, kādā uzkodā – vistas fileju gabaliņus var panēt čipsos, gluži kā nagetus, pagatavot no tām gardas ruletītes ar bekonu vai apvienot ar sieru gardos plācenīšos. Sautējums, žuljēns, zupa – arī šiem trim ēdieniem var pievienot vistas fileju. Sautējumā vistas fileja saskanēs ar tomātiem, bet žuljēnā un zupā – ar sieru.
Tiem, kam rūpīgs darbs virtuvē nav sveša lieta, noteikti garšos ar svaigu garšaugu sviestu pildītas Kijevas kotletes. Bet vasarīgas vēsmas šķīvī var panākt ar kuskusa salātiem, kur vistas fileja draudzējas ar meloni, avokado un aso čili mērci. Lai garšīgi!
Vistas filejas gabaliņi, kas panēti čipsos
Īpašu kraukšķīgumu mājās gatavotiem panētajiem vistas gabaliņiem jeb nagetiem var piešķirt ar sadrupinātu čipsu palīdzību. Gatavos našķus var pasniegt ar mērci, veseliem čipsiem vai, piemēram, svaigajiem lapu salātiem.
Tomātu un vistas gaļas sautējums
Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.
Fotorecepte: Kijivas kotletes jeb vistas filejas rullīši ar garšaugu sviestu
Cepeškrāsnī gatavotas Kijivas kotletes ar pētersīļu un ķiploku sviestu. Klasiskā recepte nedaudz modernākā variācijā.
Vistas fileja sēkliņās ar svaigajiem rukolas un biešu salātiem
Reizēm gardai maltītei vajag itin maz – fantastisku garšu var panākt, vistas filejas panējot nevis miltos, bet gan kraukšķīgu sēkliņu maisījumā. Apceptos vistas gabaliņus pasniedz ar svaigiem salātiem.
Vistas filejas un bekona ruletītes ar žāvētiem ķiršiem
Pildītās filejas ar žāvētiem ķiršiem, satītas bekonā, var izmantot gan kā silto uzkodu, gan kā pamatēdienu. No divām filejām uzkodās sanāks četras vai sešas porcijas, pamatēdienam divas.
Vistas gaļas un sēņu žuljēns
Sildošais vistas gaļas, smalki sagrieztu sēņu un karsta, kūstoša siera gardums, kuru baudīt kopā ar mutē kūstošu bagetes gabaliņu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, viena no Cālis.lv un Zoombook rīkotā konkursa uzvarētājām.
Vistas gaļas bumbiņas ar ceptiem puķkāpostiem un brokoļiem
Ļoti maigās vistas gaļas bumbiņas ceptas kopā ar puķkāpostiem un brokoļiem iepriecinās ikvienu. Ēdienu īpaši izcels un papildinās pikantā ķiploku un siera mērce.
Vistas filejas siera zupa
Novembra "Zupu konkursam" lasītāja Ilze iesūtījusi savas ģimenes iecienītāko zupu - vistas filejas siera zupu. Garšas buķeti zupā paspilgtinās ne vien šķīvī esošais kausētais siers, bet arī fenhelis, kas zupai itin labi piestāv.
Kuskusa salāti ar vistu Karību gaumē
Īsts garšu sprādziens, kurā saldais mijas ar sāļo un augļi ar "nopietno" ēdienu. Graudaino kuskusu papildinās nedaudz pikanta vista, taču to visu vēl vairāk atsvaidzinās mango, granātābols un garda apelsīnu sulas mērce.
Vistas filejas un siera plācenīši
Supervienkārša un ātra ideja pusdienām vai vakariņām - vistas gaļas plācenīši jeb kotletes ar sieru, olām un majonēzi. Pasniedz ar rīsiem vai svaigajiem salātiem!