sparģeļi pusdienas zaļumi
Foto: Shutterstock

Sparģeļi jau sen vairs nav nekas svešs mūsu garšu kārpiņām – ēdieni ar šo dārzeni iekarojuši ne vien stabilu vietu dažādos restorānos un kafejnīcās, bet arī veikalu plauktos un pat tirgū. Un nu jau iespējams iegādāties arī Latvijā audzētus sparģeļus. Lai sparģeļu laiku pavadītu garšīgi, tie vien jāsteidz pagatavot!

Vislabākie sparģeļi būs tie, kas ir stingri, neizskatās apvītuši un kam ir izteiksmīga, spilgta krāsa. Sparģeļus var gan vārīt, gan cept, gan tvaicēt un pat ēst svaigus, ja tā tīk. Pirms gatavošanas sparģeļus nomazgā, nedaudz nomizo un nogriež to galiņus.

Visgardākie šie dārzeņi būs blanšēti un pēc tam viegli apcepti sviestā. Klasiska kombinācija ir vārīti sparģeļi ar Holandes mērci. Bet kulinārie eksperimentētāji var mēģināt pagatavot no tiem sacepumu no olu un piena mīklas. Viena no portāla "Tasty.lv" favorītreceptēm ir vienkāršā uzkoda – sparģeļi, kas ievīstīti šķiņķa šķēlītēs. Pamēģini arī tu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!