Pastāv nerakstīts likums, ka lavaša rullīši – tā ir viena no labākajām uzkodām ne tikai ballītēs, bet arī reizēs, kad ļoti gribas ko vienkāršu, ātri pagatavojamu, bet tajā pašā laikā pietiekami sātīgu. Tāpēc, lai ilgi nebūtu jādomā, ko ēst launagā vai agrās vakariņās, "Tasty" apkopoja 12 lasītāju iecienītas lavaša receptes!
Lavašs ir tā lieta, ko pagatavot no produktiem, kas atrodami ledusskapī – tajā var ievīstīt kā svaigo sieru vai biezpienu, tā kausēto sieru ar zaļumiem, laša gabaliņiem un pat krabju nūjiņām. No Armēnijas nākusī plānā jo plānā maize ir ideāls pamats, lai ļautos kulinārajai fantāzijai un piepildītu to ar visu to, kas pašam garšo.
Ģeniālākais šajā maltītē ir tas, ka atliek to vien cieši aizvīstīt, mazliet ļaut lavaša garšām ievilkties un sagriezt, lai tiktu pie varengardas uzkodas! Veģetārs, ar gaļu, zivīm vai citām jūras veltēm – katrs var pielāgot savām vajadzībām un gaumei. Bet slinkākie var pieiet lavaša gatavošanai pavisam radoši un ievīstīt tajā, piemēram, siera salātus.