Tā kā rabarberi nu ir pilnā plaukumā un zem varenajām lapām nobrieduši skābenie kāti, tos jāsteidz izmantot dažādos ēdienos, cik vien var. Šī iemesla dēļ esam izvēlējušies 17 gan vienkāršas, gan klasiskas, gan arī interesantas receptes, lai varētu izbaudīt rabarberu skābumiņu, cik vien var!
Drošs variants ir rabarberus sacept kūkās un plātsmaizēs – ar smilšu mīklu, mannas mīklu, kārtaino mīklu, trauslajā tartes mīklā, kefīra mīklā un pat biezpiena mīklā. Variantu ir tik daudz, ka atliek izvēlēties vien to, kas katram pašam labāk tīk!
Tomēr, ja plātsmaizes un kūkas nevilina, no rabarberiem sanāks arī citi garšīgi deserti. Piemēram, bērnības klasika – uzputenis. Ja putotais deserts neiekārdina, no rabarberiem sanāks arī gards ķīselis. Bet želejas desertu cienītājiem patiks kārtainā rabarberu un piena želeja, kas ne tikai garšo izcili, bet arī burvīgi izskatās, pasniegta caurspīdīgā glāzītē.