Lai neķertos pie ierastās kapučīno krūzes, tā vietā pagatavo īpašu kafiju – ar sviestu un muskatriekstu, čili un rumu meksikāņu gaumē, ar kardamonu beduīnu gaumē vai pavisam putojošu, pievienojot tai šokolādi. Ja kafija nevilina, lūk, vēl citi varianti – tējas, zeltains piens un ļoti kārdinošs šokolādes dzēriens!
Bet, ja ar karsto dzērienu par maz, pagatavo kādu no šīm rabarberu našķu receptēm!
Kafija ar sviestu un muskatriekstu
Rīta uzmundrinājumam un aktīvam dienas sākumam noderēs kafija ar sviestu.
Meksikāņu kafija - ar čili un rumu
Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.
Beduīnu kafija - ar kardamonu
Arābi kafiju aromatizē ar kardamonu, kas viņiem skaitās viesmīlības simbols un bez kura nenotiek nevienas saviesības vai svētki. Kardamonu kafijai pievieno vai nu veselu sēkliņu veidā, vai piestā to sagrūžot pulverī. Turklāt kafija vienmēr tiek dzerta salda.
Smiltsērkšķu un melnās tējas kokteilis
Smiltsērkšķi ir īsts vitamīnu "spridzeklītis" un imūnsistēmas stiprinātājs. Šīs saules dzeltenās ogas, kuras pēdējos gados kļūst aizvien populārākas, var izmantot neparastas garšas tējas pagatavošanai. Interesantu karsto kokteili ziemīgam vakaram iesaka Andrejostas restorāna "Aqua Luna" bārmenis Ingars Romanovičs.
Putojošais kafijas un šokolādes dzēriens
Vieni slavēs, citi viebsies, tomēr - ir vērts izmēģināt! Interesanta kafijas un šokolādes dzēriena kombinācija ar putojošu pienu.
Zeltainais piens ar kurkumu
"Zeltainais piens Indijā tiek lietots jau gadu tūkstošiem kā dziedinošs un nomierinošs dzēriens. Atslēgas sastāvdaļa siltajam dzērienam ir brīnumainā kurkuma," stāsta Ance Anna Šternberga. Recepte iekļauta arī nupat izdotajā Ances grāmatā "Topi vesels. Pavārgrāmata", kurā apkopotas dažādas veselīgas receptes.
Ingvera tēja
Sasildies ar pikanto un veselīgo ingvera tēju!
Gardais šokolādes dzēriens
Lai sagatavotu gardo šokolādes dzērienu, vispirms jāsagatavo šokolādes dzēriena maisījums. To noglabā cieši noslēdzamā traukā, un, kad vien vēlies šokolādes dzērieni, uzkarsē krūzīti piena un iemaisi 2 ēdamkarotes šokolādes maisījumu.
Olu kafija
Olu kafija - kad gribas kādu palutināt.
Rožu tēja
Rožu tēja - gan garšīga, gan noderīga saaukstēšanās reizē.