zupa minestrone pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock

Lai arī cik naski ēst gatavotāji mēs nebūtu, reizēm nākas atzīt, ka laika trūkums mūs ir pieveicis un nesanāk pagatavot kārtīgu maltīti trīs dienas pēc kārtas. Tomēr šādās reizēs glābiņš ir zupas – uzvārītas lielā katlā, sātīgas un ēdamas ne vien tajā pašā vakarā, bet arī divus nākamos.

Tāpēc apkopojām 10 pašu gardāko un iecienītāko zupu receptes, kas noderēs aizņemtajiem un tiem, kam vienkārši patīk paslinkot un ļoti gardu maltīti baudīt pat trīs dienas pēc kārtas. Kreptīga biešu zupa, garda frikadeļu zupa vai kārtīga soļanka – galvenais, ka katru no šīm zupām var izvārīt ļoti lielā katlā un nākamajā dienā tā ir pat labāka, nekā tikko vārīta.

Ja sen nav ēsta zirņu zupa, gulašs vai rasoļņiks – uz priekšu! Ir vērts vienu vakaru pacensties, lai liktu garšas kārpiņām dejot, bet ķermenim sasildīties, kad uznākušas vēsās un vējainās pavasara dienas. Vienīgais, ko atceries – ja zupu sildi otrreiz, dari to pa porcijām. Zupas garša tikai cietīs un sabojāsies, ja visu katlu sildīsi katru reizi, kad vēlme apēst vien šķīvīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!