Nav iemesls vairīties no zivs ēdienu gatavošanas un būt nepārliecinātam par to, vai izdosies iegādāties to svaigāko zivi. Tieši šo bažu vairīšanai ''Tasty'' sagatavojis padomus ar šefpavāra ieteikumiem, ko tad ņemt vērā, dodoties iepirkt lomu.
Kad zivs jau iepirkta, atliek vien izlemt, ko labu gatavot, un šajā sakarā vērts aizlienēt kādu recepti - folijā grilētu lasi, uz grila pagatavot karpu, foreli, asari vai kādu citu lomu, bet iemarinēt vērts siļķi un pagatavot sen neēstos rolmopšus. Lai vai kādu recepti atzītu par labu esam, brīvdienas vajag sevi un tuviniekus palutināt ar ko nebijušu, galu galā, svētki ir katru dienu!
Krāsnī cepts lasis ar pesto
Cepeškrāsnī pagatavots lasis ar gardu pesto un rīvmaizes "cepurīti". Zivs gabaliņus pasniedz kopā ar vārītiem kartupeļiem un salātiem.
Cepta menca zem kraukšķīgas garoziņas
Tik viegli pagatavojams un gards zivju sacepums ar maizes un siera drupaču garoziņu. To var pasniegt gan ikdienā, gan svētku reizē.
Kaislīgā makšķernieka foreles cepeškrāsnī
Šī ir ārkārtīgi viegla un ātra recepte, ar kuru iepriecināt visus mājiniekus. Foreles ne tikai izdosies gardas, un saglabās visas zivij vērtīgās īpašības, bet virtuvē nebūs jāpavada stundām ilgs laiks.
Cepta dorada ar dārzeņiem vermuta mērcē
Viegls vakariņu ēdiens - cepta dorada ar vermutā sautētiem puraviem un fenheli. Ēdienu pasniedz ar sausu baltvīnu. Starp citu, vai zināji? Jo fenhelis apaļāks, jo tas ir kvalitatīvāks.
Grilēta forele ar ķiploku sviestu
Pavasarīgi garda ideja piknikam vai dārza ballītei - grilēta forele ar ķiploku sviestu. Recepti iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Zaļumos sutināts lasis
Lēni cepeškrāsnī sutināts lasis (vai forele) garšo īpaši labi, it īpaši, ja zivs "sēdējusi" uz aromātiskiem dārzeņiem - burkāniem, puraviem, selerijām un brokoļiem.
Marināde bez etiķa ļoti svaigām zivīm
Ja paveicies tikt pie ļoti svaigām jūras zivīm, tās var iemarinēt arī bez etiķa! Lūk, divas dažādas marinādes, izmēģini!
Krāsnī ceptas butes ar dzērveņu čatniju
Vienkārša cepta bute ir visgaršīgākā, to praktiski nav iespējams sabojāt (ja vienīgi pārcepot)!
Tilapijas filejas garšaugu mētelītī
Zivs filejas gabaliņi aromātiskos garšaugos garšos lieliski ar tikko vārītiem kartupeļiem vai svaigajiem salātiem. Tilapijas ir īpaši pateicīgas gatavošanai, jo tās nepieciešams apcept vien īsu brīdi.
Sviestā cepta bute ar burkāniem un pupiņām
Garšas kārpiņām atmaigt liks sviestā pagatavota bute, kurai pievienoti gardi baltvīnā sautēti dārzeņi ar kaperiem, kurus atsvaidzinās citronu sula. Varbūt tieši šī recepte liks no jauna iemīlēt zivs ēdienus, lai tie kļūtu par pastāvīgu sabiedroto tavā ēdienkartē?
Krāsnī ceptas laša pauniņas
Sulīgas laša filejas, kas cepoties uzņems citrona un zaļumu aromātus. Cepšanas brīdī sāli nepievieno, to katrs ēdājs pievieno pēc saviem ieskatiem.
Cepeškrāsnī cepta mencas fileja
Lai pagatavotu šo gardo maltīti, nepieciešama vien mencas fileja, Santa Maria piedeva zivīm ar citronu, akmens sāls, citrona daiviņa un nedaudz sviesta. Un, protams, cepeškrāsns un 20 minūtes laika. Lai labi garšo!
Marinēta siļķe korejiešu gaumē
Reiz izmēģināta, šī recepte mēdz kļūt par daudzu viesību uzkodu galda trumpi. Izmēģiniet, nenožēlosiet!
Grilēts jūras asaris Vidusjūras gaumē
Lai pagatavotu gardas, grilētas zivis, it nemaz nevajag daudz laika – atliek tikai izvēlēties garšaugus un eļļu marinādei, un nedaudz ļaut zivīm ievilkties. Ar citronu marinādi nenošausi greizi – to garša lieliski papildinās zivs fileju.
Sāls kažokā cepta zivs
Ja vēlas mazliet netradicionāli pasniegt zivi, to var guldīt sāls gultā un cept. Garšos lieliski un itin nemaz nebūs sāļa! Ar norādītajiem produktu daudzumiem pietiks četru cilvēku ģimenei.
Cepta plekste ar skābeņu mērci
Šķīvī nedaudz atmiņu no vasaras – garda zivs fileja, kas pasniegta ar sviestā ceptiem zirnīšiem un skābenēm. Tā kā skābenes ir dārza ilgdzīvotājas, vēl šur tur tās var saplūkt arī rudenī.
Siļķe marinādē (recepte ar etiķa esenci)
Marinēta siļķe ir iecienīta uzkoda, neslēpsim, īpaši - pie mazā graķīša.
Folijā cepts lasis
Folijā cepts lasis - lepnam piknikam.
Karstā marināde zivīm
Zivis ļoti veiksmīgi var marinēt aukstajā marinādē, bet, ja kādu iemeslu dēļ baidies ēst termiski neapstrādātu zivi, to var iemarinēt arī ar karstu šķidrumu. Piedāvājam divus variantus, kuriem produktu sastāvs ir nemainīgs, vien atšķiras pagatavošanas gaita.
Cepeškrāsnī cepta zivs kurzemnieku gaumē
Viss ģeniālais ir vienkāršs. Pagatavo savu iecienīto zivi, to papildinot ar Santa Maria piedevu zivīkm ar citronu vai dillēm, kā arī sviesta piciņu. Šādi var gatavot teju jebkuru zivi - lasi, foreli, paliju.
Cepts lasis ar balzamiko etiķa mērci
Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.
Grilēta karpa ar ķiplokiem un ķimenēm
Īsta vasaras velte – pašu ķerta karpa, kas pēc tam iztīrīta un cepta uz grila. Iesmērē karpu ar saspiestu ķiploku un apkaisi ar garšvielām, lai izbaudītu patiesu gardu zivi. Ēd kopā ar vasarīgiem salātiem.
Cepta āte ar persiku salsu
Vasarīgās pusdienās pasniedz burvīgo āti, kurai gandrīz nav asaku, ar pikanto persiku salsu. Āti marinē apmēram 15 minūtes. Šādi sagatavotu zivi var cept gan pannā lielā eļļas daudzumā (pirms tam zivi noslaukot sausu), gan grilēt uz oglēm.
Zandarta fileja ar sviesta-mārrutku mērci un jaunajiem dārzeņiem
Sviests lieliski sader ar mārrutkiem - maigais kopā ar stipro padara zivs garšu pilnīgu un aromātisku. Pasniedz kopā ar sautētiem dārzeņiem pēc savas gaumes, un tavs šķīvis būs krāsu un aromātu pilns. Recepti piedāvā Linda Telgrena, kulinārā bloga "LindasVirtuve.lv" autore.
Dorada ar ceptām zaļajām pākšu pupiņām
Gardai un veselīgai svētku maltītei - dorada ar ceptām zaļajām pākšu pupiņām.
Siļķu rolmopši biešu marinādē ar putotu biezpienu un krēmīgiem kartupeļiem
Siļķe ar biezpienu un kartupeļiem ir latviešu virtuves klasika, bet šoreiz piedāvājam to nedaudz neparastā izpildījumā. Biezpiens ar putukrējumu un rozā siļķe? Kāpēc gan ne? Garšo ne mazāk lieliski un piešķir maltītei nedaudz jautrības.