Tradicionālais itāļu siers mocarella, kas tiek gatavots no bifeļu piena, ir atsvaidzinošs papildinājums vasaras ēdienkartei. Tāpēc, lai ar šo sieru gatavojot varētu izpausties radoši, portāls "Tasty" apkopojis 14 gardas idejas, kā mocarellu pagatavot!
Pateicoties siera īpašajai garšai un tekstūrai, to var baudīt gan svaigu, gan izkausētu un ceptu. Tas lieliski garšos vasarīgos salātos kopā ar tomātiem, baziliku, zemenēm un citiem svaigajiem augļiem un dārzeņiem. Tāpat, sarīvēta mocarella būs labs papildinājums karstmaizītēm, picām, sacepumiem, kā arī pastas ēdieniem.
"Tasty" iesaka mocarellu pirms gatavošanas kādu brīdi noturēt istabas temperatūrā, jo tad tas būs visgardākais. Tāpat mīkstais siers ir jāplēš, nevis jāgriež ar nazi – tad labāk varēs izgaršot siera tekstūru.