Tradicionālais itāļu siers mocarella, kas tiek gatavots no bifeļu piena, ir atsvaidzinošs papildinājums vasaras ēdienkartei. Tāpēc, lai ar šo sieru gatavojot varētu izpausties radoši, portāls "Tasty" apkopojis 14 gardas idejas, kā mocarellu pagatavot!
Pateicoties siera īpašajai garšai un tekstūrai, to var baudīt gan svaigu, gan izkausētu un ceptu. Tas lieliski garšos vasarīgos salātos kopā ar tomātiem, baziliku, zemenēm un citiem svaigajiem augļiem un dārzeņiem. Tāpat, sarīvēta mocarella būs labs papildinājums karstmaizītēm, picām, sacepumiem, kā arī pastas ēdieniem.
"Tasty" iesaka mocarellu pirms gatavošanas kādu brīdi noturēt istabas temperatūrā, jo tad tas būs visgardākais. Tāpat mīkstais siers ir jāplēš, nevis jāgriež ar nazi – tad labāk varēs izgaršot siera tekstūru.
Pildīta vistas fileja ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Kārdinoši kūpošas vistas filejas, kas pildītas ar svaigiem tomātiem, kūstošu mocarellas sieru un zaļo baziliku. Pabaros gan tāpat, gan ar svaigajiem lapu salātiem.
Fiksie kaneloni ar liellopa gaļu un mocarellu
Recepte, ar kuru izdabāt kā izsalkušam dzīvesbiedram, tā bērniem, jo kas gan var būt labāks par makaroniem un gaļu. Neskatoties uz to, ka kaneloni trubiņu pildīšana varētu likties piņķerīgs darbiņš, šis fiksais variants būs vienkāršāks par lazanjas gatavošanu.
Risoto plācenīši ar diviem sieriem
Gardi rīsu plācenīši, kurus var pagatavot no "pārpalikumu" risoto. "Kotletēs" paslēpušies divi sieri, pētersīļi un citi gardumi. Maltīte būs lieliska pusdienām vai vieglām vakariņām.
Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni
Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.
Baklažānu rullīšu sacepums ar sieru
Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.
Mocarellas salāti ar zemenēm
Svini vasaru un mocarellas salātus pagatavo, tomātu vietā izmantojot zemenes. Pasniedz ar grauzdētu maizi vai papildini siera zemeņu salātus ar jauktām salātu lapām, rukolu, iegūstot vasarīgu zaļo uzkodu dienas vidū.
Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu
Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!
Beigeļu karstmaizītes ar mocarellu
Mazās apaļās maizītes - beigeļi - visbiežāk sastopamas viesnīcu brokastīs Polijā un Vācijā, tomēr tie izpelnījušies slavas minūtes arī citos neparastos pasniegšanas veidos. Šī recepte ir viens no kulinārijas eksperimentiem, kad pica nav gluži pica un beigelis nav gluži tā pati ierastā maizīte. Taču rezultāts ir pārliecinoši gards - par to nav šaubu.
'Caprese' salāti
"Caprese" salāti ātrai uzkodai vai viesību galdam.
Fotorecepte: Mocarellas salāti ar kukurūzu
Svaigi un vienkārši pagatavojami mocarellas salāti, kuriem siers piešķir maigumu un sātīgumu, kukurūza kraukšķīgumu, bet sarkanais sīpols - patīkamu asumiņu.
Siltie makaronu salāti ar mocarellu un tomātiem
Tikai piecas sastāvdaļas un sātīgi salāti gatavi! Izcili gardi, turklāt ārkārtīgi ātri pagatavojami - vakariņas vai pusdienas gatavas 15-20 minūtēs, kamēr izvārās makaroni. No norādītajiem daudzumiem sanāks pamatīga salātu bļoda - vismaz sešiem ēdājiem!
Ar dārzeņiem un sieru pildīta paprika
Pirms kāda laika, gatavojot dienišķo maltīti, aizdomājos par papriku. Pildītu. Ar gaļu - kurš tad to nezina? Ar rīsiem arī ir pildīta. Bet gribējās ko svaigu un vieglāku par šīm abām kombinācijām. Un tā aizdomājos par papriku, kas pildīta ar dārzeņiem un sieru. Tādu, ko varētu celt galdā ar grilētu vistas fileju... Vai kādu citu gaļu.
Pavasara piknika salāti ar mocarellu, tomātiem un olīvām
Meklējot idejas piknikam vai dārza ballītei, noteikti noderēs šī salātu recepte, kas ir ļoti ātri un vienkārši pagatavojama. Piknika salātus ar mocarella sieru, tomātiem, olīvām un papriku iesaka "Aikāgaršo" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Liellopa gaļas kotletes itāļu gaumē - ar tomātu, mocarellas un anšovu cepurēm
Kuram gan negaršo kotletes? Vieni priekšroku dod maziņām gaļas bumbiņām, kas no bļodas pazūd zibenīgi, citiem patīk lielas un sulīgas kotletes - tādas, kas aizņem teju pusšķīvi! Šai dienai - nedaudz neparastākas kotletes, kurām tās autore, kas slēpjas aiz segvārda Ovimu, piedēvējusi itālisku noskaņu - pufīgas un sulīgas liellopa gaļas kotletes ar tomāta un mocarellas cepuri, ko rotā anšovi. Ķeramies pie darba?