Tā kā risoto pagatavošana prasa mazliet pūļu, lūk, dažas lietas, kas būtu jāievēro. Pirmkārt, izvēlies atbilstošus rīsus – risoto derēs īsgraudu rīsi, kas labi uzsūc šķidrumus, piemēram, arborio rīsi. Otrkārt, piešķir risoto izteiksmīgu garšu ar buljona vai pat vīna palīdzību – tā parūpēsies par to, ka risoto nebūs blāvs šķīvī. Treškārt, neaizmirsti maisīt – risoto gatavošanā nozīmīgs ir maisīšanas process, jo tas neļauj rīsiem piedegt, bet katrs graudiņš saņems visu, kas katliņā salikts.
Kas attiecas uz risoto pievienotajām sastāvdaļām, ar tām var variēt, cik vien sirds kāro. Izcili gards risoto būs gan ar sēnēm, gan gaļu, gan zaļumiem un pat citroniem. Tāpat krēmīgumu maltītei piešķir ar kādu labi kūstošu sieru, piemēram, zilo sieru vai Parmezāna sieru.