Salātus itin viegli var padarīt par kārtīgu pamatēdienu, ja vien tos gatavo ar vērību, rūpīgi izvēloties produktus, kas veidos maltītes pamatu. Tāpēc, tā vietā, lai ēstu vien zaļumus – pievieno salātu šķīvim nedaudz sarkano rīsu, kvinoju, bulguru, kuskusu vai kādu citu graudaugu pamatu. Tāpat nevairies no gaļas – proteīnu devu palīdzēs uzņemt salātiem pievienotā vistas vai tītara gaļa.
Bet, lai padarītu maltīti tiešām apetītlīgu, pievieno tai arī mazliet augļu, sēkliņu un riekstu, kā arī liesu sieru. Salātu mērcēm izvēlies citronu sulu un olīveļļu nelielos daudzumos, kas nebūs pārāk trekna. Īpašākai garšai var izmantot arī dažādu garšu etiķus, piemēram, aveņu etiķi, kas jo īpaši piestāvēs lapu salātiem.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit