salāti kukurūza pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Katram no mums mājās ir tādi konservētie gardumi, kas paredzēti reizēm, kad slinkums gatavot vai nav iedvesmas. Konservētas pupiņas, tomāti, zirnīši un arī kukurūza. Ja mājās aizķērusies kāda bundžiņa vai divas ar saulaini dzelteno konservēto kukurūzu – lūk, 17 burvīgas receptes, kur produktu likt lietā!

Gatavot ar konservētu kukurūzu ir pavisam vienkārši – to var pievienot svaigiem salātiem, pildītām paprikām vai tomātiem, kā arī tortiljas tīstoklīšiem. Kukurūza lieliski iederēsies arī siltajās maltītēs, piemēram, sautējumos un plācenīšos. Ja kukurūzu pievieno sautējumiem, tad jāatceras, ka tas jādara dažās pēdējās gatavošanas minūtēs, lai kukurūzas graudiņi neizjuktu.

Bet, ja kukurūzu pievieno salātiem, tad tās garšu var padarīt izteiksmīgāku, kukurūzu pirms tam apcepot uz pannas. Konservēto kukurūzu pāris minūtes karsē eļļā vai sviestā kopā ar kādu garšaugu, piemēram, koriandru vai rozmarīnu. Tas palīdzēs konservētajai kukurūzai nedaudz zaudēt tās saldo garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!