Vēso kokteiļu gatavošanā var izpausties bez gala – tos var pagatavot no ūdens, augļiem, piena, saldējuma un daudzām citām sastāvdaļām. Galvenais pamatnoteikums vien ir tas, ka kokteilim jābūt aukstam un veldzējošam. Neatkarīgi no tā, vai tiek gatavoti ūdens, piena vai saldējuma kokteiļi, šķidrumam pavisam noteikti jābūt vēsam. Tāpēc, pirms blendera krūzē lej pienu, kefīru vai tik populāro smūtiju pamatu – mandeļu pienu – parūpējies, lai šķidrums vismaz pusstundu būtu nostāvējis ledusskapī.
Lai kokteili padarītu vēl vēsāku, izmanto saldētas ogas un augļus. Tie kokteilī pildīs ledus gabaliņu funkciju. Tāpat neaizmirsti par sezonas produktiem – šobrīd pilni dārzi ir ar rabarberiem, bet tirgū jau saldi un vilinoši smaržo zemenes. Nevajag smādēt arī svešzemju augļus un ogas, kuras mūsu platuma grādos neizaudzēt, jo arī no šiem produktiem sanāks teicami piena un saldējuma kokteiļi. Ja esi iecienījis saldenus kokteiļus, tad cukura vietā vari izmantot medu, kas būs aromātiskāks.