zemenes groziņi vasara jūnijs saldais ēdiens kūkas deserts
Foto: Shutterstock
Iedomājieties, ir jau vasara! Šķiet, vasaras garšās esam pavadījuši jau lielāko daļu maija, bet pirmais īstenais vasaras mēnesis – jūnijs – sagaidīts vien tagad. Kas jābauda un jāizgaršo šomēnes?

Mūsu virtuves ir pārpludinājuši rabarberi un kārdinoši smaržīgās zemenes, kas tā vien vilina pagatavot kādu plātsmaizi, uzputeni, saldējumu vai grēcīgi gardu torti. Tāpēc šomēnes, izbaudot katru dienu, noteikti jāpagatavo kāda svaigā siera kūka, pildītie groziņi ar zemenēm vai rupjmaizes kārtojums, kurā ieklāts svaigu ogu biezenis.

Pilnā sparā rit arī makšķerēšanas sezona, tāpēc – ja vīrs, draugs, dēls, tētis vai vectētiņš mēdz atnest mājās kādu gardu līdaku, asari, karpu vai citu zivi, tā jāsteidz garšīgi pagatavot. Neaizmirsīsim arī par svaigajiem lapu salātiem – dārzos nu jau zaļo prāvas buntītes ar rukolu, spinātiem, kādu kāpostu veidu un citiem zaļumiem, kurus sakapāt un sabērt lielajā salātu bļodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!