Tveicīgajās vasaras dienās, kuras šogad seko viena otrai bez atelpas, nav nemaz tik viegli izplānot ēdienkarti tā, lai nenopūlētos pie karstas plīts. Tomēr ir viens ēdiens, kas glābs pat vistveicīgākajā dienā – aukstā zupa. Viena no visērtāk pagatavojamākajām aukstās zupas variācijām ir zupa uz kefīra bāzes, tāpēc "Tasty" parūpējās un apkopoja 10 gardas receptes, lai nebūtu jālauza galva, ko atvēsinošu celt galdā.
Pamata lietas, kas nepieciešamas, lai pagatavotu kefīra auksto zupu, ir pats kefīrs un dārzeņi. Lai zupa būtu aromātiskāka, iesākumā ieteicams likt katlā sasmalcinātus zaļumus, pievienot šķipsnu sāls un ar koka stampiņu vai karoti kādu brīdi paberzēt zaļumus, lai no tiem izdalītos sulas.
Tālāk jau katram pašam atliek izvēlēties to, kas visvairāk tīk. Piemēram, zupu var atstāt baltu un iejaukt tajā vien sagrieztus gurķus, redīsus un desu. Bet, ja vismīļākā ir rozā biešu zupa, tad atliek vien par pamatu izvēlēties marinētas vai vārītas bietes, pievienot zaļumus un svaigus gurķus, un atveldzējoša maltīte gatava!