fetas siers
Foto: Shutterstock
Mīkstais, patīkami sāļais, uz mēles kūstošais un tik dažādi pielietojamais fetas siers, šķiet, nekad neapniks garšu kārpiņām. Arvien biežāk par šo siera paveidu atceramies siltajā sezonā, kad galdā tiek servēti svaigie salāti, tāpēc laiks atklāt kādu jaunu recepti ar fetas sieru galvenajā lomā.

Viena no fetas siera klasikām ir grieķu salāti, kur tā sāļo noskaņu ideāli papildina svaigo dārzeņu klātbūtne un riekstu kraukšķīgums. Taču tas nebūt nav vienīgais veids, kā likt lietā kārdinošo sieru. Svaigā veidā tas labi sader arī salātos ar zemenēm, vārītiem kartupeļiem, garnelēm, kuskusu, bulguru, taču vēl pārsteidzošāku garšu atklājumu piedzīvojusi, pagaršojot arbūzu kopā ar fetas sieru – ideāls saldā un sāļā balanss!

Maldīgs ir uzskats, ka fetas siers derēs vien salātos svaigā veidā, arī cepts tas savu labo garšu attaisnos. Liec uz picas, karstmaizēm, pildi pīrāgos, sāļajās tartēs, sadrupini to pāri, cepot dārzeņus vai pildot tos, un pat grilē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!