Par pamatu ņem lapu salātus – ledus salātus, rukolu, spinātus, kressalātus vai citus zaļumus, kas vislabāk tīk. Pēc tam pievieno dārzeņus, augļus un ogas – īpaši iesakām sezonas gardumus. Salātus lieliski papildinās gan kāds ņiprāks redīss, gan svaigas zemeņu pusītes, gan pa kādai citai ogai vai auglim.
Ja izvēlies salātiem pievienot arī sieru, tad izvēlies vājpiena sierus, kas nebūs tik trekni. Mērcei izmanto augstvērtīgu olīveļļu, kādu vasarai piemērotu etiķi, piemēram, aveņu (vairāk iedvesmu salātu mērcēm smelies šeit). Un, ja ir vēlme pievienot salātiem ko nedaudz kraukšķīgu, laba izvēle būs sēkliņas vai daži riekstiņi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit