Pēc brīvdienām laukos vai gājiena uz tirgu nu ledusskapī stāv prāva bunte ar skābenēm un nezini, ko ar tām iesākt? Bez raizēm – skābeno lapiņu ražu var garšīgi pagatavot zupās, salātos, mērcēs, kā arī noglabāt ziemai.
Svaigās skābenes garšos lieliski kā siltajās zupās, tā aukstajās zupās. Kreptīga skābeņu zupa sanāks, ja katlā bērsi grūbas un pievienosi gaļu. Ja gribas ko vieglāku, tad pagatavo silto skābeņu zupu ar vēl vienu sezonas garšīgo nezāli – nātrēm. Interesantu garšu cienītājiem patiks skābeņu un avokado krēmzupa, bet auksto zupu sezonā portāls "Tasty" iesaka nobaudīt skābeņu zupu ar marinētām bietēm vai biešu lapām.
Ja zupas absolūti nesaista, tad skābenes var izmantot arī citos ēdienos. Piemēram, pagatavojot laša vai plekstes fileju ar skābeņu mērci. No skābenēm sanāks arī gardi salāti, tāpēc pievieno tās svaigajiem salātiem vai jauno kartupelīšu salātiem.