karbonāde gaļa pusdienas vakariņa
Foto: Shutterstock
Vasarā gan retāk kārojas kāds kreptīgāks gaļas gabals, bet, ja gribas, tad nav ko sev to arī liegt! Iegādājoties kakla karbonādi, variācijas, ko gatavot ir daudz un dažādas – grilēt, cept, sutināt vai lēni gatavot cepeškrāsnī. Izvēlies vasarīgas piedevas, piemēram, grilētus dārzeņus, bet gaļa lai pilda galveno lomu vakariņu cēlienā.

Sātīgākām vakariņām aizlienē kādu recepti, kur nepieciešama bagātīgāka siera kārta, piemēram, ar zilo sieru, bet klasikas cienītājiem noteikti sariesīsies siekalas mutē, iepazīstoties ar karbonādes recepti franču gaumē.

Ja alksti pēc kaut kā neparasta un garšu kārpiņām nepieredzēta, izmēģini receptes, kur karbonāde jāmarinē, piemēram, zaļumos, sojas mērcē vai sīpolos. Klasisko karbonādes gabalu var arī sagriezt mazākās strēmelēs un panēt, sautēt saldā krējuma mērcē, sacept kopā ar dārzeņiem vai sadurt uz iesmiņiem un grilēt, ja ir luste darboties pie grila. Lai vai kā, ar cūkgaļas karbonādi vakariņās izsalkums būs pietiekami remdināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!