rasoļņiks sālīti gurķi dilles
Foto: Shutterstock
Tirgus plačos gurķu tirdzniecība jau rit pilnā sparā, un kārdinājuma varā ne viena vien saimiece jau paguvusi fiksi iemarinēt vai iesālīt pirmos kilogramus. Protams, pirmā burciņa tiks notiesāta, gardi nokraukšķinot tāpat vien, bet jau pie nākamā trauka tukšošanas gan var izmantot kādu recepti no plašajiem ''Tasty'' recepšu krājumiem.

Marinēti, skābēti, mazsālīti un sālīti – visi kā viens labi garšos salātos, piemēram, kombinācijā ar vārītiem kartupeļiem, bet nevar smādēt arī salikumu ar makaroniem, grūbām vai dažādiem dārzeņiem.

Atceries par zupām – grūti taču iedomāties soļanku vai rasoļņiku bez gurķiem! Nerunājot nemaz par rasolu, vācu kartupeļu salātiem vai vinegretu, ko pat nemēģināt taisīt bez gurķiem. Iespējas izpausties pirmo burciņu tukšošanā ir daudz un dažādas. Iesakām garšu kārpiņām atgādināt klasiskās un pārbaudītās vērtības, kā arī izmēģināt kaut ko jaunu un, iespējams, mājas virtuvē līdz šim vēl negatavotu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!