Ja vārītā veidā kartupeļi tavām garša kārpiņām izcilību neattaisno, bagātīgi apber tos ar garšaugiem, sāli un cep cepeškrāsnī, vai arī novāri un tad apcep sviestā. Garšas dažādībai pamēģini kartupeļus pirms cepšanas apviļāt ar eļļu un sinepēm vai čili pulveri, kariju, ķiploku sāli, ķimenēm un citām garšvielām.
Jaunie kartupeļi ir kā radīti salātiem. Vispirms novāri tos sālsūdenī, bet ne līdz galam, lai salātos neizšķīst, tad pilnībā atdzesē un liec kopā ar iecienītākajām piedevām – marinētiem gurķiem, šķiņķi, marinētiem šampinjoniem, grilētiem dārzeņiem, kukurūzu vai jebko citu. Patiesībā, lai vai kādas piedevas izvēlēsies, būs grūti kaut ko sabojāt.
Grila sezonai turpinoties pilnā sparā, līdzās šašlikam vai citiem produktiem izmēģini apcept jaunos kartupeļus. Vari tos iepriekš daļēji novārīt un tad grilēt, bet tikpat labi var katru tupeni ietīt folijā un tad cept virs karstajām oglēm.
Tomātu un jauno kartupeļu salāti
Mazliet vasaras vienā šķīvī – sulīgu tomātu un jauno kartupelīšu salāti ar sarkano sīpolu sīvumam un granātābolu sēkliņām saldumam. Salātiem pievieno tādas garšvielas, kas vislabāk garšo, kā arī apkaisa ar sakapātiem garšaugiem.
Kartupeļu pusītes ar garšaugu sviestu
Būsim godīgi, kartupeļu ēdienus ir grūti izkonkurēt, un viens no iemesliem tam ir tik dažādās pagatavošanas iespējas. Šajā gadījumā gandrīz izvārītie kartupeļi noslēgumā tiek cepti cepeškrāsnī ar garšaugu sviesta piciņām, kas ēdienu padara īpaši kārdinošu.
Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un olām
Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un vārītām olām būs laba piedeva grilētai gaļai vai šašlikam. Mazsālīto gurķu vietā var izmantot arī marinētus gurķus.
Cepti dārzeņi Vidusjūras gaumē
Jaunie kartupelīši turpina iekarot mūsu pusdienu un vakariņu galdus. Šoreiz nedaudz citādāk pagatavoti, iedvesmojoties no Vidusjūras ēdienu vienkāršības. Ņem jaunos kartupeļus, tomātus un ķiplokus, piešauj klāt nedaudz anšovu un olīvu, un iegūsi pasakaini gardu maltīti!
Jauno kartupeļu tarte ar tomātiem un rozmarīnu
Sāļš un gards kārtainās mīklas sacepums, uz kura izkārtota sezonas aktualitāte – jaunie kartupelīši. Īpašu garšu vienkāršajai maltītei piešķirs aromātiskais rozmarīns.
Sviestā cepti jaunie kartupeļi ar dillēm
Kartupeļi, kas palikuši pāri no iepriekšējās dienas maltītes, savu labo garšu attaisnos, ja tos apcepsi sviestā, pārkaisot ar aromātiskajām dillēm.
Jauno kartupeļu salāti ar kariju
Jaunajiem kartupelīšiem pašiem par sevi ir fantastiski maiga garša, taču nelielu asumiņu un izteiksmīgāku garšu tiem piešķirs karijs. Nevajag satraukties – šoreiz to pievieno pavisam nedaudz, lai garšas kontrastētu.
Cēzara salāti ar jaunajiem kartupeļiem
Beidzot klāt ir atvaļinājumu laiks ar laiskiem vakariem, lēniem rītiem un iespēju gatavot ikdienas maltītes pārdomāti un skaisti. Izmanto iespēju izmēģināt jaunas receptes!
Vislabāk šo salātu gatavošanai izmantot jaunos kartupeļus, kas ir aromātiski un garšo pēc vasaras! Tā būs laba piedeva grilētiem ēdieniem vai piestāvēs vieglām vakariņām ģimenes lokā.
Jauno kartupeļu biezenis ar marinētiem gurķīšiem un citiem gardumiem
Kurš gan negaida brīdi, kad galdā var likt jaunos kartupelīšus no pirmajām ražām. Šoreiz kartupeļu biezenis citādā, pikantākā manierē ar izteiksmīgajiem kaperiem, marinētajiem gurķīšiem un sīpoliem. Bet svaigu dvesmu maltītei piešķirs piparmētras.
Folijā cepti jaunie kartupeļi
Folijā cepti jaunie kartupeļi ar krējuma un lociņu mērcīti.
Cepti kartupeļu un bekona tīstoklīši
Kārdinoši, kraukšķīgi un gardi tīstoklīši. Lieliski saderēs ar salātiem, biezpiena un krējuma mērci vai arī būs garšīgi vienkārši tādi, kā ir. Tā kā bekons kartupelim iedos gan treknumiņu, gan sāli, tad šo uzkodu var pagatavot burtiski no divām sastāvdaļām.
Jauno kartupeļu salāti ar saulē kaltētiem tomātiem un olīvām
Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt piknikā kopā ar grilēto gaļu, tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants piedāvā vienkāršu un vasarīgu salātu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Baudi kopā ar grilētu cāļa fileju!
Jauno kartupeļu čipsi
Ko taisa no kartupeļiem? Frī, frī - skan pirmā bērnu atbilde. Ak, nu tipiski, ja prasu, kā gatavosim kartupeļus - atbilde bieži ir - cepsim frī. Ko vēl taisa? Kartupeļu miltus. Labi. Un ko vēl? - Vārītus kartupeļus. Bet no kā tad čipsus taisa? - No kāpostiem. - Bet tos, kas veikalā nopērkami? - No kukurūzas. - Velns, kā man neiet. Jā, pareizi - tos čipsus, ko tētis šad tad nopērk, tos taisa no kukurūzas, un mēs taisām čipsus no kāpostiem, bet īstenībā čipsi, ko visbiežāk cilvēki pazīst, - tie ir no kartupeļiem. - Jā, pareizi, kartupeļu čipsi.
Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm
Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.
Jauno kartupelīšu, sparģeļu un zaļo pupiņu salāti ar olām un gardu pētersīļu mērci
Burvīgi dārzeņu salāti ar asumiņu! Novārītie jaunie kartupeļi, kopā ar zaļo pupiņu pākstīm, sparģeļiem un olām apslacīti ar graudaino Dižonas sinepju mērci.
Jauno kartupeļu sacepums ar sieru
Ja meklē idejas, kā gardi pagatavot jaunos kartupelīšus, izmēģini šo sacepumu ar Knorr 4 sieru un brokoļu mērces maisījumu! Sātīgas un garšīgas vakariņas vai pusdienas būs gatavas rekordīsā laikā - aptuveni 30 minūtēs!
Gurķu un jauno kartupeļu salāti ar sinepju mērci
Mazliet ņipri, bet vasarīgi salāti ātrām pusdienām. Kraukšķīgos gurķus un maigos jaunos kartupeļus patīkami papildinās Dižonas sinepju mērcīte.
Kraukšķīgie kartupeļi ķiploku eļļā ar gurķu mērci
Kraukšķīgā garoziņā izcepti, ar ķiploku garšu un aromātu... šādi pagatavotiem kartupeļiem grūti turēties pretim, it īpaši, ja piedevās ir sulīga mērcīte, kurā iemērkt tupeņu daiviņas. Pagatavo tos svētku galdam vai sātīgām vakariņām.
Cepeškrāsnī cepti jaunie kartupeļi ar kraukšķīgu garoziņu un ķiploku mērci
Vasarā viens no gaidītākajiem notikumiem dārzā ir ne tikai zemeņu laiks, bet arī jauno kartupeļu rakšana. Tie allaž uz galda tiek celti dažnedažākajos veidos, bet allaž garšo izcili labi. Piedāvāju nedaudz citādāku cepeškrāsnī cepto kartupeļu recepti, kas pārsteigs ar izteiksmīgu garšu buķeti un kraukšķīgu garoziņu.
Gluži kā kafejnīcā – eļļā vārīti jaunie kartupelīši ar kraukšķīgu garoziņu
Kad kafejnīcās un restorānos nogaršoti jaunie kartupeļi dažādos veidos, nākas vien pēc tam pašam mājās mēģināt "atkost" kraukšķīgo kartupelīšu noslēpumu. Jāteic, ka man sanāca gluži kā kafejnīcā – kartupelīši bija gardi, zeltaini brūni un ar kraukšķīgu garoziņu.
Jauno kartupelīšu salāti ar tunci un olu
Vasara ir salātu laiks, vai ne? Nesen pat mans vīrs teica, ka ir gatavs visu vasaru ēst vakariņās salātus, tikai ar vienu nosacījumu – tiem jābūt sātīgiem. Neesam "majonēžaino" salātu piekritēji, tādēļ daļēji tas ir izaicinājums – pagatavot tādus salātus,no kuriem ir paēdis arī vīrietis. Katru dienu gan salātus vakariņās neēdam, bet šad tad gan. Lūk, recepte, vienam vakariņu (vai pusdienu) variantam. Recepte 2 personām.