Ananasa saldums ļoti labi derēs ne tikai desertos, bet arī sātīgos pamatēdienos, turklāt grila ballītē noteikti pamēģini kādu reizi ananasa šķēles pacept uz karstajām restēm – iegūsi pavisam citādāku garšu. Pasniedz ar saldējuma bumbu, un būsi pagatavojis restorāna cienīgu maltīti.
Sulīgās ananasu šķēles labi derēs dažādos salātos gan ar gaļu, gan jūras veltēm. Šis auglis būs arī neatņemama augļu salātu sastāvdaļa. Ananasu sulīgie gabaliņi savu labo garšu attaisnos arī smūtijos, mafinos, siera kūkās un pat burgeros, bet kādu reizi noteikti izmēģini pats pagatavot ananasu sukādes.
Ja esi iegādājies konservētus ananasus, noteikti nelej izlietnē gatavo sīrupu, to liec lietā limonādes gatavošanā vai sīrupu pievieno krēmam, piemēram, kūkas gatavošanā.
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu
Lavašs ar vistas - ananāsu pildījumu ātrajām uzkodām.
Mango un ananasu čatnijs
Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.
Eksotiskā 'Pina colada' siera kūka bez cepšanas
Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!
Lasis taizemiešu gaumē ar ananasu salsu
Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.
Kokosriekstu pienā vārīta auzu pārslu biezputra ar ceptiem ananasiem
Klasisko brokastu ēdienu auzu pārslu putru var gatavot dažādi - vieni to vāra pienā, citi - ūdenī, vēl citi vienkārši pārlej ar karstu ūdeni un uzbriedina. Piedāvājam vēl kādu variantu - vārīt kokosriekstu pienā, papildinot ar svaigu ingveru un, piemēram, grilpannā ceptiem ananasiem. Sāc dienu citādi!
Pupiņu - ananasu salāti ar sieru
Sātīgi pusdienu salāti ar pupiņām - ananasiem un sieru.
Austrumnieciskie cūkgaļas burgeri ar svaigiem ananasiem un gurķiem
Kurš teicis, ka burgeri ir neveselīgi? Viss atkarīgs no tā, kāds ir pildījums! Brīvdienu pusdienām vai vakariņām ģimenes vai draugu lokā izmēģini šo interesanto recepti, kurā cūkgaļu izcili papildina svaigs ananass un karijs.
Vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem saldskābā mērcē
Ātrām pusdienām vai vakariņām - vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm, iesaka receptes autore Kristīne Letīcija.
Ar vistas fileju un ananasiem pildīti tomāti
Tomāti, kas pildīti ar vārītu vistas fileju, konservētiem ananasiem un kukurūzu, ir aukstā uzkoda, kas ir pietiekami sātīga, lai būtu arī kā pamatēdiens.
Apgāztā ananāsu kūka ar kokteiļķiršiem un karamelizētiem valriekstiem
Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!
Tītara eskalops ar ceptiem ananasiem
Lai gan klasiski par eskalopu sauc plānas cūkgaļas, teļa vai jēra gaļas filejas šķēles, šajā reizē atļausimies "grēkot" un šo apzīmējumu piešķirsim arī tītara filejai. Neparasts dažādu eksotisku garšu salikums, kas kopā veido īpašu kombināciju. Vēl labākam rezultātam gatavo visu nevis grilpannā vai cepeškrāsnī, bet uz īstām grila oglēm.
Neparasti gardie garneļu, vīnogu un ananasu salāti
Pavisam neparasta salātu recepte, kuru iesaka MansDraugs.lv redaktore Aija Lietiņa. Nododam to vērtējumam un izmēģināšanai arī jums!
Ananasu sukādes
Gardas ananasu sukādes - kārums īstiem saldummīļiem.
Kazas siera semifredo ar ananasiem un lazdu riekstiem
Turpinām iepazīstināt ar gardām receptēm no projekta "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga" pavasara sezonas. Šai reizei - kazas siera semifreddo ar ananasiem un lazdu riekstiem, ko piedāvā restorāna "Academy" šefpavārs Vjačeslavs Novickis.