alus kauss desiņas līgo jāņi
Foto: Shutterstock

Vasaras jaukākais notikums – Līgo svētki un Jāņi – nu ir pietuvojušies. Starp jāņuzāļu lasīšanu un vainagu pīšanu, kā arī miestiņa gādāšanu nedrīkst aizmirst teju pašu svarīgāko – bagātīga svētku galda sarūpēšanu. Ja pašam ideju nav, palīdzēsim – lūk, receptes no "Tasty" krājumiem!

Līgo svētku pamatu pamats ir alus un gaļa. Tieši tāpēc nedrīkst aizmirst iemarinēt šašliku, vistas šķiņķīšus, spārniņus un citus gardumus. Izvēlies, kāda gaļa labāk tīk un piemeklē piemērotu marinādi.

Kad ar gaļu tikts skaidrībā, tad jāsāk domāt par piedevām – salātiem, mērcēm un uzkodām. Cel galdā tādus salātus, kas izdabās katra jāņabērna gaumei – garšīgi būs kā svaigie lapu salāti, tā kāpostu salāti ar pikantāku mērci, kartupeļu salāti un arī klasiskais rasols. No mērcēm izvēlies tādas, kas piestāvēs ne vien gaļai, bet arī svaigajiem dārzeņiem un citām uzkodām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!