Jāņu sieru var pievienot visdažādākajām maltītēm un aizvietot to ar citiem sieriem gardās receptēs. Piemēram, ja luste gatavot svaigos salātus, fetas siera vietā tiem var pievienot kubiņos sagrieztu Jāņu sieru. Ļoti gards ķimeņu siers būs cepts – to pirms likšanas uz pannas sagriež biezās šķēlēs, apviļā sakultā olā un apcep. Pēc tam cepto sieru bauda uz maizītes, ar skābo krējumu vai kādu saldenu ievārījumu.
Sātīgākās maltītēs, piemēram, omletēs, sacepumos un pat kēksiņos, Jāņu sieru pievieno sarīvētu. Tas piešķirs ēdienam izteiksmīgu garšu un ļoti labi saderēs ar garšaugiem. Bet, ja gribas kādu pikantu uzkodu, Jāņu sieru var arī iemarinēt garšaugos un notiesāt vēl vēlāk.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit