Jāņu sieru var pievienot visdažādākajām maltītēm un aizvietot to ar citiem sieriem gardās receptēs. Piemēram, ja luste gatavot svaigos salātus, fetas siera vietā tiem var pievienot kubiņos sagrieztu Jāņu sieru. Ļoti gards ķimeņu siers būs cepts – to pirms likšanas uz pannas sagriež biezās šķēlēs, apviļā sakultā olā un apcep. Pēc tam cepto sieru bauda uz maizītes, ar skābo krējumu vai kādu saldenu ievārījumu.
Sātīgākās maltītēs, piemēram, omletēs, sacepumos un pat kēksiņos, Jāņu sieru pievieno sarīvētu. Tas piešķirs ēdienam izteiksmīgu garšu un ļoti labi saderēs ar garšaugiem. Bet, ja gribas kādu pikantu uzkodu, Jāņu sieru var arī iemarinēt garšaugos un notiesāt vēl vēlāk.
Grilēts siers ar svaigajiem fenheļa salātiem un apelsīnu kuskusu
Veģetārieši noteikti nespēj iedomāties savu ēdienkarti bez siera, jo tas maltītēm piešķir sātīgumu un patīkamu sāļumu, tāpēc šī recepte būs labs papildinājums ikdienas maltītēm. Grilēts halumi siers kombinācijā ar svaigajiem dārzeņiem rada lieliski sabalansētu garšu buķeti, ko noteikti novērtēs arī veģetāro ēdienu skeptiķi.
Kartupeļu un siera sacepums
Sātīgs kartupeļu sacepums, kuru var pasniegt kā pamatēdienu vai kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.
Makaronu un siera sacepums
Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.
Pildītas pankūkas ar mājas sieru un spinātiem
Pildītas plānās pankūkas – piņķerīgs process, bet tik gards gala rezultāts, ka nav iespējams no garduma atteikties. Pamēģini pildīt plānās pankūkas ar spinātu un mājas siera maisījumu – ļoti garda variācija laiskām brokastīm.
Garšaugos marinēts Jāņu siers
Nevienam nav noslēpums, ka nereti pēc svētkiem ledusskapjos rodas dažu ēdienu pārpalikums. Lieldienās mūždien jādomā, ko darīt ar izvārīto olu kalnu, Ziemassvētkos pelēko zirņu bļodas tā arī netiek izēstas un piparkūkas vēl labu laiku mētājas visos stūros. Pēc vasaras saulgriežiem tā mēdz iekrāties ķimeņu siers, ko kats sevi cienošs latvietis uzskata par obligātu ciemakukuli vasaras vidū.
Kartupeļu kēksiņi ar sieru un bekonu
Ar ēdieniem, tāpat kā ar mīlestību, mēdz būt dažādi - vieni dod priekšroku saldiem, citi sāļiem vai pat pikantiem, tādēļ izvēlies savai otrajai pusītei visatbilstošāko. Kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā ideju, kas iepriecinās tos, kuri ar saldumiem ir uz "jūs".
Siera un šķiņķa kēksiņi
Mīksti un gaisīgi kēksiņi ar šķiņķi un sieru. Lieliski noderēs brokastīs vai nelielās viesībās kā uzkoda.
Pildīti selerijas kāti
Recepte, kurai konkrētu proporciju nav, tāpēc sastāvdaļas var sajaukt tā, kā pašam tīk. Īpaši patiks veģetāriešiem un svaigēdājiem, bet nesmādēs arī mazākie un prasīgākie ēdāji. Uzkodas recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rimi gardēde Ilze Jurkāne.
Sendvičs ar avokado, pesto un sieru
Vieglai maltītei, vai tās būtu brokastis vai launags, piestāv pašgatavots sendvičs. Izmēģini šo recepti, kur sendvičs bagātīgi pildīts ar svaigiem un sātīgiem labumiem.
Sātīgie salāti ar ķimeņu sieru, avokado un bekonu
Ledusskapī pēc svētkiem vēl gozējas saulainais ķimeņu siers? Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā interesantas receptes, kā tradicionālo Jāņu sieru izmantot vasarīgu salātu pagatavošanai.
Ķiploku un siera pīrādziņi slovāku gaumē
Speķa pīrādziņi latvieša vēderam ir pierasta lieta, bet kā būtu ar ķiplokiem, ko iecienījuši slovāki?
Ceptas sēnes ar mednieku sieru
Tie, kas nav vēl nav pagaršojuši, nemaz nenojauš, cik izcilu recepti laiduši garām. Vien divas sastāvdaļas – lieli šampinjoni vai portobello sēnes, kreptīgs mednieku siers, apvienojas izcilā maltītē, kas pabaros izsalkušākos punčus.
Kraukšķīgie siera salmiņi
Kraukšķīgi kārtainās mīklas salmiņi ar sieru un garšvielām. Ideāla uzkoda filmu vakariem un reizēm, kad gaidāmi ciemiņi. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga Lindasvirtuve.lv autore.
Sātīgās pannā ceptās siermaizes
Karstas un sātīgas maizītes ar patīkami kūstošu sieru vidū. Pagatavošana ir ātra un gauži vienkārša, taču svarīga ir pareiza secība.
Video: Siera-dārzeņu omlete, kas cepta vafeļu pannā
Ne vienam vien mājās glabājās vafeļu panna, kas tiek izmantota vien reizēs, kad tiek cepti kraukšķīgie kārumi, taču Tasty.lv sarūpējis noderīgu video pamācību, kā vēl var izmantot šo ierīci gardu ēdienu gatavošanā. Šoreiz – sātīga omlete laiskajiem rītiem!
Pildītā omlete ar bekonu un sieru
Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.
Gaisīgais olu kultenis ar zaļumiem un ķimeņu sieru
Šis ēdiens būs ideāla izvēle brokastīm, jo olas un Jāņu siers veido lielisku garšas kombināciju, sniedzot dienas iesākumam nepieciešamo enerģiju. Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".