Nedēļas izskaņai pavisam noteikti piestāvēs kokteilis, kuru papildina zemenes, tāpēc pagatavo kādu zemeņu mohito, krušonu vai daikiri. Ja ledusskapī aizķērusies kāda pudelīte alus, tad vari pagatavot gardu citrusaugļu punšu vai meksikāņu alus kokteili "Mičelada". Atceries – kokteili karstajās dienās pavisam noteikti vēl labāku padarīs ledus!
Bet ja alus un zemenes nevilina, ķeries pie absolūtās vasaras klasikas un sarūpē lielu krūku ar sangriju. Padomus, kā sangriju padarīt izcilu, meklē šeit.
Baudi sauli un vasaru!
Zemeņu un piparmētru mohito
Vasara ziemā – atspirdzinošs zemeņu un piparmētru lapiņu kokteilis, kas liks reibt no patīkamās garšas (un drusciņas ruma, kas ir neatņemama mohito sastāvdaļa). Pagatavo gardo kokteili no svaigām vai saldētām zemenēm – īpaši iesakām saldētās, jo tad nebūs nepieciešams ledus.
Apiņu mohito
Šo spridzīgo kokteili noteikti ir vērts pamēģināt tiem, kuri vēlas nobaudīt ko jaunu. Klasiskais mohito apspēlēts jaunā gaismā – piparmētru sīrupam un laimam pievienots alus. Recepti Tasty.lv piedāvā izklaides un atpūtas vietas "Klondaika" bārmeņi.
Meksikāņu alus kokteilis 'Mičelada'
Karstasinīgs, ar pikantu "spērienu", tāds ir meksikāņu vasaras alus dzēriens "Mičelada".
Persiku sangrija
Vasarīgs, aromātisks dzēriens, kas veldzēs karstā vasaras pēcpusdienā un darīs to tīksmīgāku.
Zemeņu daikiri
Zemeņu daikiri jeb "daiquiri" kokteilis romantiskam vakaram vai saulainai un siltai pēcpusdienai.
Alus punšs ar ananasu sulu un citrusaugļiem
Veldzējošs vasaras punšs pieaugušajiem no alus, ananasu sulas un "Sprite" limonādes. Izteiktākai garšai punšam pievieno arī šķēlītēs sagrieztus citrusaugļus. Lai kokteilis būtu izteikti vēss, pirms liešanas glāzēs, tās piepilda ar ledu.
Dzirkstoša bole ar augļiem un piparmētrām
Dārza ballīte allaž ir lieliska ideja, bet kā pārsteigt radus, draugus vai kolēģus? Aizmirsti par neestētisko pudeļu klājienu un pagatavo košu un reibinošu boli. Vien atceries, ka no skata nevainīgie augļi šajā dzērienā ir varen viltīgi un nevajadzētu našķoties tikai ar tiem.
Zemeņu un rabarberu sangrija
Zemeņu laikā sangrija jājauc ar zemenēm, klāt liekot arī rabarberu. Zemenes saderēsies ar rozā vai balto vīnu. Sangriju pēc sajaukšanas būtu jānoliek ledusskapī vismaz uz stundu, lai garšas sadraudzējas. Toties, lai sangrija priecīgi sprēgātu pa mēli, pirms pasniegšanas pievieno atdzesētu gāzēto ūdeni, kuru var aizstāt arī ar aukstu šampanieti.
Spirdzinošā zemeņu, arbūza un citrusu sangrija
Darbadienas noslēgumam vai laiskām brīvdienām tieši laikā! Šis dzēriens gan domāts tieši pieaugušajiem, jo kokteiļa glāzē arbūzs draudzēsies ne vien ar rozā vīnu, bet arī nedaudz citronu liķiera.
Mohito
Mohito - svaigs un atspirdzinošs kokteilis karstajām vasaras dienām. Dotās sastāvdaļas paredzētas vienam dzērienam.
Ar alkoholu un bez: divu veidu augļu boles
Augļu bole ir vasaras cienīgs dzēriens, kas, pareizi pagatavots, garšos gan lieliem, gan maziem.
Atsvaidzinošs augļu punšs
Karstākā dienā var atsvaidzināties ar augļu punšu, kas sajaukts angļu stilā, izmantojot vieglo alkoholisko dzērienu Pimm's, džinu un ingveralu. Latvijā dzēriens Pimm's ir samērā grūti nopērkams, bet to var aizvietot ar vieglu sarkanvīnu. Bet tiem, kam negaršo ingveralus, var izmantot kādu citu gāzētu dzērienu.
Zemeņu krušons
Garda zemeņu sezonas recepte no Dansukker Zemeņu ēdienu meistarklases kopā ar Lauri Aleksejevu (restorāns "36.līnija").
Arbūza un laima kokteilis
Ideāls dzēriens karstai vasaras dienai. Izvēlies gatavu un ļoti saldu arbūzu, kuru pirms izmantošanas dažas stundas paturi ledusskapī.