saldējums ķirši
Foto: Shutterstock
Kārdinošs, saldskābs un nedaudz grēcīgs ir šis mirklis starp jūniju un jūliju, kad sākas ķiršu laiks. Kad garšas kārpiņas nedaudz piekusušas, baudot ogas, laiks jauniem varoņdarbiem virtuvē, ar ķirsīgo rezultātu pārsteidzot gan sevi, gan citus!

Ķirši – tas nav tikai kompots vai ievārījums, vai ķiršu pīrāgs! Tvirtās ogas lieti noder arī citos gardos ēdienos. Uzsien priekšautu un ķeries pie darba! Izmēģini siera kūku ar ķiršiem vai pārsegto ķiršu pīrāgu. Bet kā būtu ar plātsmaizi, kurā sulīgās ogas papildina pistācijas? Bet varbūt laiks mājas saldējumam? Bet, ja tas šķiet par sarežģītu, kārumnieki novērtēs ķiršu un aveņu kompotu. Katram savu ķirsīti!

Ķiršu un pistāciju plātsmaize

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!