Vasara mūs nebeidz lutināt – nu jau esam pienācīgi sagaidījuši arī gardo melleņu sezonu. Ja ap Jāņu laiku nācās rūpīgi tās meklēt, tad tagad uz lasīšanu varam būt naskāki. Bet, ja slinkums un nav zināmas melleņu vietas, arī tirgū to ir daudz. Tāpēc izmanto iespēju un pagatavo no mellenēm ko gardu!
Mellenes, protams, debešķīgi garšo tāpat, sabērtas bļodiņā un pārlietas ar pienu. Tomēr melleņu kūka – tā jau ir pavisam cita lieta! Mellenes iederēsies gan siera kūkās, gan drumstalkūkās, gan biezpienmaizītēs. Ārkārtīgi vienkārša ir melleņu kūkas recepte, kurā izmantota pankūku masai līdzīga mīkla. Un ja gribas sasildīties, tad melleņu un citu sezonas ogu krambls būs tieši laikā.
Saldais ābolu, melleņu un kokosriekstu sacepums jeb 'crumble'
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit