Visiem ir skaidrs, ka tautā iecienītās receptes ir vien variācija ap īsteno Uzbekistānas plovu – autentiskās receptes pagatavošana aizņem teju pusi dienas. Tāpat, īstenā uzbeku plovā noteikti nebūs tomātu mērces, jo oranžā krāsa tiek iegūta no kurkuma, bet garšas pastiprināšanai tiek izmantots kumins. Tāpat svarīgi ir tas, ka plovā ir jābūt jēra gaļai, bet rīsi pirms sautēšanas kopā ar pārējām sastāvdaļām nedaudz jāapcep.
Tomēr, arī atvasinātās receptes nav peļamas. Pielāgojot vēlmēm, plovu var pagatavot arī bez gaļas, ar sēnēm, vistas gaļu, cūkgaļu vai liellopa gaļu. Galvenais neaizmirst pašu svarīgāko konceptu – visu gatavot vienā katlā. Lai labi garšo!
Tradicionālais uzbeku plovs Laura Aleksejeva gaumē
Plovs nudien ir aizmirsta vērtība, par kura pagatavošanu atceramies vien retu reizi, tomēr velti. Restorāna "36. līnija" šefpavārs Lauris Aleksejevs piedāvā itin vieglu recepti, kā pagatavot autentisko plovu uzbeku gaumē.
'Jollof' – gandrīz plovs, kas pagatavots pēc Rietumāfrikas virtuves tradīcijām
"Jollof" ir Rietumāfrikas rīsu ēdiens, kuru pagatavo līdzīgi kā plovu. Rīsus gatavo buljonā kopā ar burkāniem, konservētiem tomātiem, kāpostiem, zaļajām pupiņām. Klāt pievieno arī vistas gaļu, zivi, liellopa vai kādu citu gaļu.
Plovs ar jēra gaļu krievu gaumē
Plovs vienmēr būs garšīga izvēle kā pusdienām, tā vakariņām. No uzbeku virtuves nākušais ēdiens nav svešs arī mūsu garšu kārpiņām. Iepriecini mīļos un pagatavo plovu krievu gaumē – ar jēra gaļu, koriandru un mīkstiem, garšīgiem rīsiem.
Plovs - visbagātīgākais un īstākais
Plovs - visbagātīgākais un īstākais vislabāk garšos pasniedzot ar balto redīsu, rutku vai tomātu salātiem.
Īstais uzbeku plovs
Īstais uzbeku plovs - vienkārši un gardi.
Cūkgaļas plovs
Vienkārši pagatavojams cūkgaļas plovs.
Plovs ar jēra gaļu
Plovs ar jēra gaļu derēs gardai maltītei gan ikdienā, gan ciemiņus gaidot.
Plovs no maltās gaļas
Improvizēts "plovs" no maltās gaļas - 15 minūtes sagatavošanas darbiem, pēc tam ēdiens pats vārās!
Plovs ar vistas fileju un kariju
Izcils šefpavārs prot ne tikai pagatavot gardu maltīti, bet arī gudri iepirkties. Šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka pagatavot plovu ar vistas fileju un kariju visai ģimenei. Sātīgā maltīte izmaksās vien piecus eiro.
Azerbaidžāņu plovs ar govurmu vai sebzi mērci
Šis nav parasts plovs, pie kāda mēs visi esam pieraduši. Šo plovu gatavo citādāk. Vispirms īpaši sagatavo rīsus, bet pēc tam - pārējās ēdiena sastāvdaļas, kas ir kā piedeva ēdiena karalim - plovam. Kā gatavot īstu azerbaidžāņu plovu, "Tasty.lv" stāsta restorāna "Baku" šefpavārs Čeļabi Pašajevs.
Plovs cepeškrāsnī
Sātīgs mielasts lielākam ciemiņu pulciņam - plovs cepeškrāsnī.
Sēņu plovs
Gards un sātīgs sēņu plovs.