Vasarā jo īpaši gardi kartupeļi sanāks no jaunajiem kartupeļiem. To pagatavošanai izvēlies tādas šķirnes, kas nav pārlieku miltainas. Mērcei izvēlies ne tikai majonēzi, bet arī krējumu vai grieķu jogurtu. Lai salātus padarītu pikantākus, pievieno sinepes, svaigus ķiplokus, sīpolus, kādu marinēto gurķīti, kaperus vai anšovus. Un neaizmirsti par zaļumiem – svaigi garšaugi padarīs maltīti jo aromātiskāku!
Jauno kartupeļu salāti ar kariju
Jaunajiem kartupelīšiem pašiem par sevi ir fantastiski maiga garša, taču nelielu asumiņu un izteiksmīgāku garšu tiem piešķirs karijs. Nevajag satraukties – šoreiz to pievieno pavisam nedaudz, lai garšas kontrastētu.
Kartupeļu salāti ar seleriju kātiem un marinētiem gurķiem
Kārdinājums pēc jaunajiem kartupelīšiem ir tik liels, ka gribās tos pagatavot visdažādākajos veidos. Meklējot jaunas garšas ikdienas maltītēs, pagatavo šos salātus, kas sātīgi pabaros un atklās jaunas garšu nianses.
Klasiskie kartupeļu salāti
Kartupeļu salāti ar selerijām, marinētiem gurķiem un sīpoliem. Klasiskā recepte, kur mērces pagatavošanai izmantota majonēze un sinepes.
Tomātu un jauno kartupeļu salāti
Mazliet vasaras vienā šķīvī – sulīgu tomātu un jauno kartupelīšu salāti ar sarkano sīpolu sīvumam un granātābolu sēkliņām saldumam. Salātiem pievieno tādas garšvielas, kas vislabāk garšo, kā arī apkaisa ar sakapātiem garšaugiem.
Kartupeļu salāti ar bekonu, sīpoliem un lociņiem
Šādi sagatavotus kartupeļus var pasniegt grila vakarā pie grilētas gaļas, kopīgi ar kādiem svaigajiem, zaļajiem salātiem vai pasniegt kā uzkodu dienas vidū.
Kartupeļu salāti ar lokiem un krējuma mērci
Vasarīgi kartupeļu salāti, kurus pasniegt grila vakarā vai vieglās pusdienu uzkodās.
Jauno kartupeļu salāti ar pētersīļu un anšovu mērcīti
Brīnišķīgi jauno kartupeļu salāti, kurus var pasniegt vienus pašus kā vieglu uzkodu dienas vidū vai kā piedevu pie gaļas ēdieniem. Kartupeļu salātus pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas, viegli siltus, bet tos var arī atdzesēt un pasniegt aukstus.
Jauno kartupeļu salāti ar saulē kaltētiem tomātiem un olīvām
Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt piknikā kopā ar grilēto gaļu, tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants piedāvā vienkāršu un vasarīgu salātu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Baudi kopā ar grilētu cāļa fileju!
Kartupeļu salāti ar krēmīgu avokado mērci
Varen gardi kartupeļu salāti. Avokado tiem piešķir krēmīgumu, zaļumi rūpējas par svaigumu, bet etiķis un sinepes - par asumiņu.
Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un olām
Vācu kartupeļu salāti ar mazsālītiem gurķiem un vārītām olām būs laba piedeva grilētai gaļai vai šašlikam. Mazsālīto gurķu vietā var izmantot arī marinētus gurķus.
Olu, kartupeļu un šampinjonu salāti
Ja pa rokai ir vārītas olas un kartupeļi, bet ledusskapī aizķērusies marinētu šampinjonu un kukurūzas bundža, šos salātus var pagatavot ļoti ātri!
Kartupeļu un olu salāti
Šī nedaudz vecmodīgā salātu recepte ir ļoti vienkārša un universāla, noderēs gan kā sātīga piedeva piknikam vai kuplākām mājas viesībām, gan kā pamatēdiens ātrām vakariņām.