Kabaču sezona beidzot rit pilnā sparā – esam sagaidījuši to ražu un nu varam uz nebēdu gatavot kabaču maltītes. Varbūt jau šovakar pārsteigsi ģimeni ar gardām kabaču pankūkām vai pildītajiem kabačiem? "Tasty" izvēlējās 17 receptes iedvesmai – gan klasiskas, gan interesantākas.
Ripiņu apcepšanai un kabaču pankūkām vispiemērotākie ir tieši jaunie kabači, jo to sēkliņas ir pavisam mīkstas – tātad, nevajadzēs speciāli izgrebt kabaču vidu. Kabacis ir visai lēts dārzenis – šogad Nakts tirgū un pie audzētājiem tie nopērkami īpaši izdevīgi, kā novēroja "Tasty". Lai padarītu kabaču pankūkas vēl gardākas, pievieno tām sarīvētu sieru, sakapātus zaļumus vai kādu citu sarīvētu dārzeni, piemēram, kartupeli vai burkānu.
Izpausties var arī ar kabaču laiviņu gatavošanu – dārzeņa pusītēs var pildīt gaļu, sēnes, sieru, dārzeņus, mērces un citas piedevas. Atliek vien sapildīt, ievietot cepeškrāsnī un ļaut visu smagāko darbiņu paveikt tai. Tikpat, ja ne pat vairāk gardi būs kabaču sacepumi un sautējumi – ar sieru, sēnēm, malto gaļu, makaroniem un citiem gardumiem. Atliek vien izvēlēties recepti, kas visvairāk iekārdina, un ķerties pie darba!