Kādas kūkas tad gatavot no ogām? Visvienkāršāk būs pagatavot kādu klasisku plātsmaizi, variējot ar ogu izvēli – tās garšos izcili gan ar vienu ogu veidu, gan vairākiem. Mellenes un ķiršus var pagatavot vienkāršā kūkā, kuras mīkla līdzinās pankūku mīklai – atliks vien ar to apliet ogas un izcept cepeškrāsnī.
Ja kūku cepšana nesagādā raizes, var mēģināt ko citādāku, piemēram, 'galette' jeb apaļo pīrāgu. Tajā bez mellenēm vari sabērt jebkuras citas ogas vai augļus. Bet, ja olbaltumu putošana nesagādā problēmu, brīvdienas vari noslēgt, pagatavojot gaisīgu Pavlovas kūku. Lai gardi!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit