kūka torte avenes jāņogas svētki vasara dzimšanas diena
Foto: Shutterstock
Vasara ir jātver garšīgi ar visu, ko tā sniedz – gan jaunajiem kartupeļiem, gan dārzenīšiem, gan ogām un augļiem. It īpaši šobrīd priecājamies par ķiršiem, mellenēm, avenēm, jāņogām un arī lācenēm, kas nu jau salasāmas un nopērkamas. Tāpēc "Tasty" izvēlējās ļoti gardu kūku receptes, lai izlietotu ogas un palutinātu sevi!

Kādas kūkas tad gatavot no ogām? Visvienkāršāk būs pagatavot kādu klasisku plātsmaizi, variējot ar ogu izvēli – tās garšos izcili gan ar vienu ogu veidu, gan vairākiem. Mellenes un ķiršus var pagatavot vienkāršā kūkā, kuras mīkla līdzinās pankūku mīklai – atliks vien ar to apliet ogas un izcept cepeškrāsnī.

Ja kūku cepšana nesagādā raizes, var mēģināt ko citādāku, piemēram, 'galette' jeb apaļo pīrāgu. Tajā bez mellenēm vari sabērt jebkuras citas ogas vai augļus. Bet, ja olbaltumu putošana nesagādā problēmu, brīvdienas vari noslēgt, pagatavojot gaisīgu Pavlovas kūku. Lai gardi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!