Izvēle ir plaša – kotletes var pagatavot no cūkgaļas, liellopa gaļas, vistas vai tītara gaļas, laša, zivīm un pat veģetāras, ja ir vēlēšanās. Lai kotletes izdotos izcili sulīgas, svarīgākais ir masu nepārmīcīt, lai tā būtu gaisīga. Masai klāt var pievienot pa kādam sīpolam, sarīvētam kartupelim vai mērcētai baltmaizei, kas nodrošinās to, ka kotletes nebūs cietas. Bet gardākam rezultātam, pasutini tās nedaudz pannā pēc cepšanas beigām. Lai labi garšo!
Sulīgas un maigas kotletes ar cāļa akniņu pildījumu
Iespējams, esam piekusuši no ikdienā neskaitāmas reizes gatavotiem ēdieniem, taču "Tasty" pastāvīgais lasītājs un labas garšas pazinējs Andrejs Tihomirovs atgādina, ka var spēlēties gan ar garšām, gan ar dažādu valstu virtuvēm.
Lasīt vairāk
Kijivas kotletes
Ļoti labi garšos ar rīsiem, kartupeļiem vai svaigiem salātiem.
Laša kotletes ar gurķu salātiem
Vienkārši pagatavojami laša plācenīši jeb kotletes ar dillēm. Pasniedz vakariņās kopā ar mazliet pikantajiem gurķu salātiem un nedaudz jogurta bez piedevām.
Slinkās kotletes no viltotās maltās gaļas
Ātri pagatavojamas kotletes slinkākajiem vai tiem, kuriem ledusskapī aizķēries kāds neapēsts desas līkumiņš. Viltus maltās gaļas kotletes ēd pie kartupeļiem vai salātiem pusdienās vai vakariņās.
Kotletes ar ceptiem dārzeņiem un krēmīgu sinepju mērci
Nav universālāka maltās gaļas ēdiena par kotletēm! Šajā reizē piedāvājam tās strauji apcept uz pannas un tad izkarsēt cepeškrāsnī. Pasniedz ar krēmīgu sinepju mērci un ceptiem sezonas dārzeņiem.
Tītara kotletes ar piparmētru kuskusu un gurķu mērci
Pārsteidz sevi un savu ģimeni ar šo maltīti. Svaiga garšu pārbagātība, turklāt figūrai draudzīga. Un, kas labākais – virtuvē pavadīsi vien aptuveni 30 minūtes.
Klasiskās liellopa un cūkas gaļas kotletes
Tasty ielūkojās Latvijas kulinārijas klasisko recepšu apcirkņos un atrada šo Ņinas Masiļūnes visgardāko un sulīgāko kotlešu recepti.
Grilētas kotletes
Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.
Vistas filejas kotletes ar ķiplokiem
Sātīgas un gardas, piemērotas ēšanai gan pie kartupeļiem, gan rīsiem, gan griķiem, gan makaroniem. Piedevās labi garšos jogurta mērcīte.
Liellopa gaļas kotletes itāļu gaumē - ar tomātu, mocarellas un anšovu cepurēm
Kuram gan negaršo kotletes? Vieni priekšroku dod maziņām gaļas bumbiņām, kas no bļodas pazūd zibenīgi, citiem patīk lielas un sulīgas kotletes - tādas, kas aizņem teju pusšķīvi! Šai dienai - nedaudz neparastākas kotletes, kurām tās autore, kas slēpjas aiz segvārda Ovimu, piedēvējusi itālisku noskaņu - pufīgas un sulīgas liellopa gaļas kotletes ar tomāta un mocarellas cepuri, ko rotā anšovi. Ķeramies pie darba?
Kotletes ar pārsteigumu
Cepeškrāsnī ceptas, gardas kotletes ar pārsteigumu - sīpolu un olu pildījumu.
Bada laika kotletes
Kuram gan nav gadījies tā, ka līdz algai vēl dažas dienas jāgaida, bet maciņā jau svilpo vējš? Lai pabarotu sevi un ģimeni, nākas kļūt īpaši radošai. Savu ideju "krīzes" laika ēdienreizei piedāvā lasītājs, kurš maskējas zem segvārda "Radoši".
Vistas filejas plācenīši ar ķiplokiem
Ideja vakariņām - vistas filejas kotletes ar ķiplociņu.
Zivju kotletes
Zivs kotletes pusdienu vai vakariņu reizei.
Kotletes
Mīkstas un sulīgas kotletes.