Meži šobrīd ir gailenēm bagāti, un tas nozīmē tikai vienu – vasarā vismaz reizi ir jāpagatavo gaileņu mērcīte un jāpasniedz ar jaunajiem kartupelīšiem. Bet, ja gaileņu salasīts tik daudz, ka bez mērces pietiks vēl kādai maltītei, smelies iedvesmu no "Tasty" recepšu grāmatas krājumiem. Lūk, ducis debešķīgi gardu ideju!
Vispirms jau gailenes vari izvārīt zupā – tās lieliski garšos krēmzupā, ar vai bez kausētā siera. Neparastāka, bet tikpat garda gaileņu maltīte būs risoto vai makaroni ar gailenēm. Ja kārojas ko ļoti siltu, tad īstā izvēle būs gaileņu žuljēns, pildīti kabači ar gailenēm un citām sēnēm vai gards kartupeļu un gaileņu sacepums.
Pirms ķeries pie gatavošanas, izlasi, kā pareizi apstrādāt gailenes, lai tās nebūtu rūgtas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit