baravikas sēnes rīsi pusdienas
Foto: Shutterstock

Sēņu bums nav beidzies – ja par gailenēm priecājamies jau pāris nedēļas, nu laiks pienācis gardajām baravikām. Sēņotāji zina stāstīt, ka tās, lai gan neesot visur, visvairāk varot salasīt Vidzemes pusē. Tad nu tā – ko garšīgu pagatavot, ja sanācis tikt pie groziņa ar baravikām?

Visvieglākais variants, protams, ir klasiska sēņu mērcīte. Tomēr baravikas izcili gardas būs arī kādā zupā, piemēram, kopā ar sieru vai grūbām. Ja nu gribas sātīgāku maltīti, baravikas var sacept ar kādu cauraudzīša gabalu vai teļa gaļu.

Ziemai nelielās baravikas visai ērti būs iemarinēt burciņās. Ja mājās ir cepeškrāsns, ar tās palīdzību var pagatavot arī kaltētas baravikas un pat baraviku pulveri. Atliek vien sēnes salikt uz cepešpannas, ielikt krāsnī, kas uzkarsēta ne vairāk kā līdz 90 vai 100 grādiem, un kaltēt. Pēc tam sēnes var sabērt sausā burciņā un aizvākot vai saberzt pulverī, kas noderēs zupām, mērcēm un citiem ēdieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!