Visgardākā maltā gaļa būs tāda, kas ir tikko malta, nav pārāk liesa un ir ar nelielu daļu treknumiņa. Svaiga un kvalitatīva maltā gaļa būs rozā krāsā, ar neitrālu gaļas aromātu, konsistence tai mitra, bet pati gaļa – pietiekami elastīga. Malto gaļu izlieto tajā pašā dienā, kad tā iegādāta, jo tā ātri bojājas. Ko no tās pagatavot?
Samalta gaļa ir lieliski piemērota ne vien frikadeļu savelšanai, bet arī pildīšanai un mērcēm. Pamēģini pagatavot frikadeļu zupu ar tomātiem un pupiņām, tomātu mērcē sutinātas gaļas bumbiņas vai malto gaļu lapu kāpostu mundierī. Šobrīd jo īpaši aktuāli ir kabači, tāpēc apvieno divas garšīgas lietas vienā un sapildi ar gaļu kabaču laiviņas. Ja pie mājas aug kāda vīnoga, izmanto auga lapas, lai pagatavotu dolmas. Iespēju ir gana daudz, vajag tikai ķerties pie maltītas gatavošanas!