Pirms ķerties pie gatavošanas, jāpārliecinās, ka ziedkāposts ir pietiekami labas kvalitātes. Ziedkāposta kacenam jābūt resnam, bet pašam ziedkāpostam – stingram un krēmīgi baltam. Uz ziedkāposta nevajadzētu būt bojājumiem un pelēcīgas krāsas plankumiem. Iegādāto ziedkāpostu pirms uzglabāšanas nemazgā, bet gan ievieto ledusskapī, dārzeņu atvilktnē ar kāta daļu uz leju. To var glabāt atvērtā maisiņā. Svaigu ziedkāpostu ledusskapī drīkst turēt 5-7 dienas.
Kad izlemts ziedkāpostu gatavot, tam vispirms noņem zaļās lapas. Tad ar nazi izgriež ziedkāposta kacenu. Kad kacens izgriezts līdz daļai, kur sākas nelielās ziedkopas, ziedkāpostu sagriež sīkākos gabaliņos. Pēc tam jau ziedkāpostu gatavo, kā iecerēts – vāra, sautē, cep vai grilē. Vārīšanai noderēs neliels triks – ūdenim pievieno pustasi piena. Piens palīdzēs ziedkāpostam saglabāt krēmīgi balto krāsu, iesaka portāls "Recipetips".