gaspačo aukstā zupa vasara
Foto: Shutterstock
Kad šķita, ka vasaras sākuma tveice tur arī palikusi – jūnijā – laikapstākļi mūs pārsteidz ar jaunu karstuma vilni. Karstajās dienās nekas cits neatliek, kā vien palutināt sevi ar kādu auksto zupu. Šoreiz "Tasty" izvēlējās gan sāļus, gan saldus variantus.

Ja vasaras sākumā lielā cieņā bija biešu aukstās zupas, tad tagad noteikti lielāka uzmanība jāpievērš gaspačo tipa aukstajām zupām. Tās var pagatavot ne vien no sulīgiem tomātiem, bet arī kabačiem un pat arbūziem. Bet, ja gribas ko saldāku un atvēsinošu, ļoti garšīgas saldās zupas sanāks no sezonas ogām – ķiršiem, mellenēm un upenēm. Izvēlies, kā patīk labāk – ar vai bez klimpām. Lai atvēsinoši un gardi!

Pikantais gaspačo

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!