Klasisko "vēršacu" cienītājiem iesakām pamēģināt tās iecept kādā apēdamā formā, piemēram, maizes šķēles garoziņā, sīpola gredzenā, avokado vai bekona šķēlē. Tiem, kam nepadodas olu kulteņi, noteikti sanāks kāda omlete. Bet, ja esi olu kulteņa gatavošanas profesionālis, pamēģini to papildināt ar kādu piedevu, piemēram, lasi vai čorizo desu. Un ja nu sen jau vēlējies pamēģināt plaucētas olas – tik uz priekšu. Lai garda brīvdiena!
Brokastu olas maizes garoziņā
Kad vārītas olas vai ceptas vēršacis apnikušas, pienācis īstais brīdis izmēģināt ko jaunu. Cepta ola maizes garoziņā labi izskatīsies uz šķīvja, noteikti raisīs bērniem lielāku interesi par maltīti, un labi garšos kā brīvdienu laiskajās brīvdienās, tā steidzīgajos darba dienu rītos.
Vēlo brokastu 'frittata' ar jaunajiem kartupeļiem, bekonu un sēnēm
Arī brokastis var būt sātīgas! "Fritatta" ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.
Cepeškrāsnī gatavotas olas
Brokastu recepte tiem, kam apnikušas ikdienišķās "vēršacis", – olas mafinu pannā, kas pagatavotas cepeškrāsnī. Atliks vien sagatavot visu mafinu pannas iedaļās un ļaut krāsnij paveikt lielāko daļu darba.
Omlete krūzītē ar avokado un sieru
Šīs būs vienas neparastas brokastis – mikroviļņu krāsnī pagatavota omlete, kas būs gatava trīs minūšu laikā. Pagatavotās olas lieliski papildinās avokado un kāda dārzeņa gabaliņi, kas pārbērti ar sarīvētu sieru.
Lociņu salāti ar vārītu olu
Kamēr vien garšaugu dārzs pilns svaigiem lokiem, jāsteidz uzņemt vitamīnu spēks. Šie ir īsteni loku salāti, kas piestāvēs gan brokastīm, gan kā piedeva pie pamatēdiena.
Sātīgās olas ar bekonu mafinu pannā
Brīvdienās brokastīm jābūt īpašām, it īpaši tad, ja ir svētki. Arī ierasto brokastu olu var pagatavot kā citādāk – izmanto mafinu pannu un tu iegūsi ļoti eleganti pasniegtas brokastis.
Olu kultenis ar kūpinātu lasi, pasniegts uz grauzdiņa
Kā iesākt dienu lieliski? Pagatavojot ideālu olu kulteni, kas kusīs mutē. Pasniedz to ar kūpinātu lasi uz grauzdiņa, lai būtu ērtāka ēšana.
Kartupeļu un puravu omlete
Sātīga kartupeļu un puravu omlete, ko baudīt ne vien brokastīs, bet arī kādā citā maltītē dienas laikā. Ja omleti vēlies nedaudz citādāku, to var cept arī cepeškrāsnī un papildināt ar rīvētu cieto sieru.
Krāsnī ceptas kartupeļu pankūkas ar olu un šķiņķi
Sātīgas brokastis ir ideālais veids, kā sākt dienu, tāpēc jādomā par to, lai šķīvī būtu gardas lietas. Pamēģini pagatavot kartupeļu pankūkas cepeškrāsnī – tās nebūs jāgroza pannā un iegūs patīkami kraukšķīgu garoziņu.
Sutinātos tomātos ceptas olas
Garda ideja, ko aizņemties no Tunisijas un Libānas virtuves – sutinātos tomātos ceptas olas, kas tiek sauktas par "shakshouka". Šo maltīti var baudīt kā brokastīs, tā pusdienās, jo tā ir pietiekami sātīga.
Avokado un olu salāti ar zaļumiem
Ļoti ātri un ļoti vienkārši salāti, ko pagatavot no pāri palikušajām vārītajām olām un gataviem, bet ne pārāk mīkstiem avokado. Pētersīļu un lociņu vietā var izmantot arī citus zaļumus, piemēram, kinzu.
Olu kultenis ar čorizo desu
Ātrām un sātīgām brokastīm – olu kultenis ar čorizo desas gabaliņiem. Tā kā desas gabaliņi ir pietiekami sāļi, sāli kultenim vari nepievienot.
Pildītā omlete ar bekonu un sieru
Brīvdienas nav iedomājamas bez sātīgām un nesteidzīgām brokastīm, tieši tāpēc omlete ir tas, kas vajadzīgs izsalkušajiem. Kraukšķīgais bekons, kūstošais siers un svaigie zaļumi garnējumā sagādās krietnu enerģijas devu lieliskam dienas sākumam.
Kartupeļu, šķiņķa un piparmētru plācenītis ar plaucētu olu
Sātīgi, interesanti un visnotaļ gardi kartupeļu plācenīši, kuriem pievienots arī šķiņķis un smaržīgās piparmētru lapiņas. Siltos plācenīšus pasniedz ar plaucētu olu un holandiešu mērci. Maltīte vieglām pusdienām vai, ja sagatavota laikus, bagātīgām brokastīm.
Pannā cepti konservēti tomāti ar olu un papriku
Ļoti aromātiska maltīte, kuru baudīt kā sātīgas brokastis vai vieglas pusdienas. Pannā apceptie tomāti, sīpoli un paprika vēl jo vairāk izcelsies, ja to baudīs kopā ar centrā iecepto olu. Vienkārši un garšīgi!
Lionas salāti ar plaucētu olu
Brokastu salāti, kuru dzimtene ir dienvidnieciskā Liona. To galvenais akcents ir plaucēta ola.
Fiksā un pavisam vienkāršā omlete
Šī omlete būs īsti laikā, kad ir vēlme pēc neapstrīdamas klasikas. Viss, kas vajadzīgs, ir pāris olas, garšvielas un zaļumi garnēšanai. Viegli un ātri!
Pildītas olas ar kariju
Vienkārša un ātra recepte uzkodām kā nelieliem, tā prāvākiem svētkiem. Ja pildītās olas gribas nedaudz zaļākas, garnējumam izmanto pētersīļa lapiņas.
Spēcinošā brokastu omlete ar zaļumiem mafinu izskatā
Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.
Grieķu omlete ar olīvām
Olīvas, fetas siers, olas, piens, nedaudz spinātu un sīpols. 10 minūtes, lai sagatavotu produktus, 20 minūtes cepšanai. Un aromātiska grieķu omlete gatava - labu apetīti!
Omlete vācu gaumē
Omlete vācu gaumē brangām brokastīm visai ģimenei.
Video: Ideālas brokastis - olas sīpolu gredzenos
Vai tev ir ienācis prātā, ka vari pagatavot brokastu olas, kas ieceptas zeltainos sīpolu gredzenos? Tas ir vienkārši un ļoti garšīgi.
Ar mazsālītiem gurķīšiem un sieru pildītas olas
Recepte noskatīta vairāk nekā 40 gadus vecā žurnālā "Padomju Latvijas Sieviete" un īstenota arī mūsmājās, kļūstot par daļu no vēlajām brīvdienu brokastīm.
Cepts avokado ar olu
Sauksim lietas īstajos vārdos – olas ir un būs piemērotākā maltīte steidzīgajiem. Un kamēr vien mājās ir kāda ola, tikmēr badā neviens nav nomiris – arī visneprasmīgākais pavārs. Kad klasiskā omlete un vārītas olas apnikušas, var mazliet paspēlēt gardēžos un brokastīs pagatavot avokado – olu laiviņas.