Rīvmaize ir izcils glābiņš reizēs, kad ierasto maltīti gribas pagatavot citādāk. Kraukšķīgā garoziņā cepta gaļa, zivs fileja, dārzeņi vai pat makaronu sacepums – iespējas daudz un dažādas, kā izmantot maizes drumstalas.
Vai tā būtu vistas fileja, baklažānu ripiņas, siera šķēles vai sacepuma virskārta, kraukšķīgā rīvmaizes kārtiņa piešķirs ēdienam patīkamu garšu un tekstūru. Tieši šis kraukšķīgums piedod ēdienam interesantāku niansi, kas labpatīk bērniem, un varbūt tieši panētā veidā dārzeņi vai zivs ir veids, kā iekārdināt mazo ēdāju.
Rīvmaize arī labi izskatīsies ēdiena noformējumā – izmēģini drumstalas pārbērt dārzeņu sacepumam, ratatujam, pildītiem pipariem vai kabaču laiviņām, arī ierastie biezpiena plācenīši garšos pavisam citādāk, ja pirms cepšanas to apviļāsi rīvmaizē. Izmēģināšanas vērtas ir lērums recepšu no ''Tasty'' pūra.