Rīvmaize ir izcils glābiņš reizēs, kad ierasto maltīti gribas pagatavot citādāk. Kraukšķīgā garoziņā cepta gaļa, zivs fileja, dārzeņi vai pat makaronu sacepums – iespējas daudz un dažādas, kā izmantot maizes drumstalas.
Vai tā būtu vistas fileja, baklažānu ripiņas, siera šķēles vai sacepuma virskārta, kraukšķīgā rīvmaizes kārtiņa piešķirs ēdienam patīkamu garšu un tekstūru. Tieši šis kraukšķīgums piedod ēdienam interesantāku niansi, kas labpatīk bērniem, un varbūt tieši panētā veidā dārzeņi vai zivs ir veids, kā iekārdināt mazo ēdāju.
Rīvmaize arī labi izskatīsies ēdiena noformējumā – izmēģini drumstalas pārbērt dārzeņu sacepumam, ratatujam, pildītiem pipariem vai kabaču laiviņām, arī ierastie biezpiena plācenīši garšos pavisam citādāk, ja pirms cepšanas to apviļāsi rīvmaizē. Izmēģināšanas vērtas ir lērums recepšu no ''Tasty'' pūra.
Kijivas kotletes
Kijevas kotletes no vistas gaļas ar olu. Ļoti labi garšos ar rīsiem, kartupeļiem vai svaigiem salātiem.
Sierīgais kartupeļu biezputras sacepums
Vienkāršs un gards kartupeļu biezputras sacepums pusdienām vai vakariņām. Bez parastajiem kartupeļiem neaizmirsti pievienot arī saldo kartupeli – tas piešķirs sacepumam patīkamu garšu, bet Čedaras siers patīkami kusīs mutē.
Teļa gaļas šnicele ar gurķu salātiem
Gardām pusdienām un vakariņām pietiek vien ar kārtīgi saceptu karbonādi. Tāpēc teļa gaļas šnicele būs lieliska izvēle. Pasniedz to kopā ar svaiga gurķa salātiņiem, kas sajaukti ar jogurta mērci.
Makaronu un siera sacepums
Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.
Rīvmaizē ceptas garneles ar rīsiem un karija mērci
Garda un sildoša maltīte pusdienām vai vakariņām. Aromātiskie basmati rīsi ar dārzeņu karija mērci un kraukšķīgām garnelēm.
Cepti vistu stilbiņi kraukšķīgā garoziņā
Gardi un kraukšķīgi, grēcīgi neatvairāmie vistu stilbiņi, kuru garša atgādinās populārās "KFC" vistiņas. Īpaši kraukšķīgas garoziņas noslēpums ir marināde ar stipro alkoholu. Šajā receptē tiek izmantots degvīns, bet tas varētu būt arī brendijs. Turklāt ģimenēm ar bērniem nav jāuztraucas par degvīnu, jo tas, stilbiņiem cepoties, izgaros un izzudīs.
Biezpiena plācenīši
Nesteidzīgu brīvdienu rītu brokastu klasika - biezpiena plācenīši!
Cepta menca zem kraukšķīgas garoziņas
Tik viegli pagatavojams un gards zivju sacepums ar maizes un siera drupaču garoziņu. To var pasniegt gan ikdienā, gan svētku reizē.
Vistas filejas ar sieru Kijevas gaumē
Smaržīgas un gardas vistas filejas kabatiņas, kas pildītas ar garšvielām bagāto ķiploku garšas svaigo sieru. Šī būs ideāla gaļas piedeva pie svaigiem lapu salātiem, vārītiem kartupelīšiem vai rīsiem.
Rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu
Gardākiem svētkiem - uztura speciālistes Lienes Sondores rupjmaizes rīvmaizes biskvītkūka ar ābolu krēmu. Šis gardums piemērots arī cukura diabēta pacientiem.
Siera nūjiņas rīvmaizes panējumā
Pavisam viegli pagatavojama siera uzkoda, kas iepriecinās ne tikai pašu gatavotāju, bet arī ēdājus. Siera nūjiņām kraukšķīgumu piešķirs rīvmaizes panējums, bet siltais siers tās viducī patīkami kusīs uz mēles.
Kraukšķīgie zivs plācenīši ar tartara mērci
Zināms, ka zivs ēdieniem ļoti labi piestāv skābas lietas, tas pats attiecas uz salikumu ar sulīgi skābeno tartara mērci. Šie kraukšķīgie zivs plācenīši ne tikai izskatās, bet arī garšo brīnumgardi, turklāt pašu gatavotā mērce ir kas vairāk, kā parasta mērce. Izcila recepte, kā ikdienas ēdienkartē iekļaut zivis.
Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru
Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.
Baklažāni rīvmaizē
Baklažāni rīvmaizē gardi kā piedeva pie sautētas gaļas, kotletēm vai liellopa gaļas.
Panēts siers ar salātiem
"Salāti ir vienkārši pagatavojama maltīte. Atkarībā no katra vēlmēm sieru var likt klāt salātiem svaigu vai fritētu. Izmantojiet rudens dabas veltes, piemēram, brūklenes, lai atsvaidzinātu salātus un piešķirtu tiem papildu garšas nianses," par salātiem stāsta restorāna "Laivas" šefpavārs Jānis Eislers.
Pašgatavoti vistas nageti
Kurš gan nezina vistas nagetus, kas, iespējams, ir viena no bērnu iecienītākajām izvēlēm ātrās apkalpošanas restorānos uzreiz pēc kartupeļiem frī? Šo našķi var pagatavot arī mājās, turklāt daudz kvalitatīvāk un, kas nav mazsvarīgi, par izdevīgāku cenu!
Siltie dārzeņu salāti ar ceptām siera bumbām
Pusdienās būs tieši laikā – sastāvdaļām bagātīgi un ļoti gardi dārzeņu salāti ar apceptām "sniega bumbām". Recepti piedāvā bloga "Divi10.com" autores Monika un Justīne.
Zirņu - sīpolu kotletes
Zirņu, auzu pārslu un sīpolu kotletes - sātīgām un lētām vakariņām.
Cepta cūkgaļa rīvmaizes garoziņā ar olu un rīsiem - japāņu 'katsudon'
Katsudon ir tradicionāls japāņu pusdienu ēdiens - bļodiņa rīsu, olu kultenis un ceptas cūkgaļas gabaliņi. Pirms gatavo cūkgaļu un olu, novāra gatavus vienu krūzi rīsus (pietiks divām porcijām) un noglabā siltus zem segām.