vakariņas pusdienas sēņu mērce baravikas
Foto: Shutterstock
Ja nedēļas nogalē pabūts mežā un atpakaļ atnākuši ne ar tukšiem groziem, noteikti prātā rosās par un ap salasītā loma gatavošanu. Marinēt, cept, vārīt, sautēt?

Ja jau sēnes veiksmīgi salasītas, tad noteikti kaut kas jāpagatavo tūlītējai apēšanai. Kreptīgu sēņu mērci ar jaunajiem kartupelīšiem, krēmzupu, kādu sacepumu, ar sēnēm sapildītus kabačus vai sacept lomu salātiem. Ja gaidāmi viesi, noderēs recepte ar kārtainās mīklas pīrādziņiem, ko rotā apceptas sēnes ar ķirštomātiem, bet bērniem noteikti garšos makaroni ar krēmīgu sēņu mērci.

Ja nu gadījumā salasīts tik daudz, ka paliek pāri arī pēc ēšanas, kaut ko būtu vērts noglabāt ziemas mēnešiem, un te nu talkā nāk ''Tasty'' ar labiem padomiem un receptēm – marinētas, saldētas, kā nu kuram labāk tīk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!