Klasiski dārzeņus ierasts pildīt ar malto gaļu, kas papildināta ar rīsiem, taču arī šo vērtību vērts izmēģināt jaunā gaismā, piemēram, rīsus aizstājot ar kuskusu, bulguru vai grūbām, bet gaļas vietā likt lietā gailenes vai citas sēnes. Vai tā būtu pildīta paprika, kabači vai tomāti, ēdāji novērtēs, ja pa virsu būs bagātīga siera kārta. Derēs gan labi kūstoši sieri, bet pildījuma masā iemaisīt var arī fetas sieru vai grilsieru. Ja nevēlies, lai siers pārāk apbrūnē, cepšanas sākumā dārzeņus var pārklāt ar foliju un pacept kādu laiku tā. Eksperimentiem ar pildīšanu var aizlienēt ideju par lečo vai kādu vīriešu zapti – tā lieliski derēs pildītos dārzeņos.
Gatavojot pildītos dārzeņus, nereti izgrebtais mīkstums tiek izmests, tomēr – velti. To var smalki sakapāt un pievienot pildāmajai masai, tad tā būs vēl sulīgāka, neatkarīgi no tā, kāds dārzenis izgrebts, bet tikpat labi mīkstumu var noglabāt, un tad likt lietā plācenīšu gatavošanā.
Vai tie būtu kabači, baklažāni vai paprika, svarīgi tos salikt pienācīgā traukā, lai cepoties viss pildījums neizplūstu. Te lieti noderēs karstumizturīgās veidnes, ja tādas nav, izmanto kūkas formu. Pildījums neizplūdīs, ja izgrebsi dziļāku viduci. Bet, vai esi mēģinājis kabačus vai cukīni pildīt nevis gareniskās laiviņās, bet gabaliņos? Sagriez dārzeni 5-7 cm biezās ripās, izgreb viduci, bet ne līdz galam, un gatavo pildītās vakariņas tādējādi.
Ja aptrūkušās idejas, ''Tasty'' ir vesela kolekcija ar ierosmēm pildītiem dārzeņiem.
Pildīti jaunie kabači ar malto gaļu un sieru
Ļoti vienkārša un garda recepte, kā likt lietā jaunos kabačus. Atliek vien sapildīt ar malto gaļu un sieru, ielikt cepeškrāsnī un pusstundas laikā maltīte gatava!
Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem
Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.
Pildīti kabači ar grūbām un vistas fileju
Iegādājoties tirgū pirmos, mazos kabacīšus, noteikti jātapina maltītei tie pildītā veidā. Tieši mazā forma ir pateicīga pildīšanai, bet izgrebto mīkstumu pēc tam var izmantot plācenīšu cepšanai.
Cepti pildītie tomāti ar gaļu un spinātiem
Cepti pildītie tomāti ar gaļu un spinātiem - vienkārši un ātri pagatavojami, laiskām brokastīm saules pielietā verandā.
Pildīta paprika ar vistas fileju
Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.
Kabaču laiviņas ar picas pildījumu
Šai uzkodai var izmantot vai nu kabaci, vai cukīni. Pildījumam izmanto klasiskas picas sastāvdaļas (bez mīklas).
Pildīta paprika ar sēnēm un rīsiem
Vienkārši pagatavojama ar sēnēm un rīsiem pildīta paprika.
Pildīti cukīni ar tomātiem, fetas sieru un maizes drupačām
Ļoti gardi pildīti cukīni jeb jaunie kabacīši, viegla un ātri pagatavojama uzkoda dienas vidū. Drupačām var izmantot vai nu baltmaizi, vai rupjmaizi.
Pildīti tomāti ar kuskusu un fetas sieru
Lieliska pusdienu vai vakariņu alternatīva pildītajām paprikām – pildītie tomāti. Šoreiz ar uzbriedinātu kuskusu, kurā iemaisīts sāļais fetas siers, melnās olīvas un piparmētru lapiņas aromātam. Tos bauda kamēr vēl karsti, kopā ar kādu sauju lapu salātu.
Krāsnī cepti pildīti baklažāni ar spinātiem un čorizo
Gribi kaut ko garšīgu un krāsainu? Izvēlies nedaudz pikanto spāņu čorizo desu. Tā nekad neliek vilties. Piedāvājam to izmantot kā baklažānu pildījumu kopā ar sieru, tomātiem un spinātiem. Sagatvošana kopā ar cepšanu krāsnī neaizņems vairāk kā 30 minūtes.
Pildīti cukīni ar pupām, papriku un sieru
Ātri un viegli pagatavojama dārzeņu uzkoda. Pupas dod sātu un brīnišķīgi aizvieto ierasto gaļu pildītiem cukīni vai kabačiem.
Ar malto gaļu un rīsiem pildīta paprika
Laikā, kad ienākas jaunā paprikas raža, grēks kaut reizi nepagatavot pildīto papriku. Pildījumam var izmantot it visu, kas garšo, - sēnes, biezpienu, citus dārzeņus, sieru. Bet visklasiskākā izvēle - maltā gaļa ar rīsiem, šo recepti piedāvājam arī jums.
Pildīti tomāti ar pesto rīsiem un spinātiem
Pavasaris, lai cik dīvaini tas neizklausītos, ir ļoti piemērots, lai gatavotu pildītu tomātu uzkodas, jo pavasarī tomātiem ir biezāks un stingrāks ārējais apvalks. Piedāvājam karsto tomātu uzkodu, tos pildot ar rīsiem, kas aromatizēti ar pesto, un sajaukti ar rīvētu mocarellu un spinātiem. Šī ēdiena pagatavošana, ja rīsi ir jau gatavi, aizņems apmēram 30 minūtes. Nedaudz ilgāks gatavošanas process būs, ja rīsi ir jāvāra, klāt nāks vēl kādas 20 minūtes.
Ar malto gaļu pildīti kabaču 'gredzeni'
Pildītos kabačus var gatavot dažādi - šajā reizē iesakām izmēģināt pikantos kabaču gredzenus ar malto gaļu, rīsiem un siera, tomātu, ķiploku mērci.
Ar kuskusu, pupiņām un kukurūzu pildīta paprika
Vienkārša un krāsaina recepte vakariņām - pildītas paprikas, kurās paslēpts kuskuss, kukurūza un konservētas pupiņas. Pasniedz kopā ar pikanto salsas vai kādu jogurta mērcīti. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.
Baklažāni pildīti ar malto gaļu un rīsiem
Vienkārši, sātīgi un garšīgi - cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem.
Ar 'Sniega bumbām' un grūbām pildīta paprika
Pildīta paprika ir atrodama gluži vai ikvienas ģimenes ikdienas ēdienkartē. Variē tradicionālo recepti un pievieno ko neparastu un gardu. "Sniega bumbas" lieliski papildina mīksto papriku un grūbas gan ar aromātu, gan krēmīgumu. Izvēlies "sniega bumbas" ar ķiploku, papriku, amoliņu vai tomātiem un baziliku. Recepti iesaka bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.
Pildīti cukīni ar malto gaļu, spinātiem un saulē kaltētiem tomātiem
Lieliska pusdienas vidus vai vakariņu uzkoda, viegla un aromātiska, kas neradīs smaguma sajūtu. Var izmantot gan cukini, gan jaunos kabačus. Pildījumam izmanto gatavās jēlās desiņas, no tām izlobot gardo gaļas maisījumu, vai sajauc pēc savas garšas un gaumes malto gaļu ar dažādām garšvielām.
Pildīta paprika ar rīsiem, sieru un majonēzi
Pildīta paprika ar majonēzi, zaļumiem un sieru.