tomāti vasara salāti
Foto: Shutterstock
Sarkani, dzelteni un zaļi, ķiršu, plūmju un aveņu, dažādu izmēru, tekstūru un garšu – tomāti ir vieni no daudzveidīgākajiem vasaras dārzeņiem, ko jāsteidz izbaudīt, kamēr tie vēl noplūcami pašu siltumnīcās. Ja sanācis, ka mājās ir vesels lērums tomātu un nezini, ko iesākt – lūk, 14 burvīgas receptes!

Tomātus vari baudīt kā sātīgās brokastīs, tā vieglās pusdienās vai pamatīgās vakariņās. Lai padarītu maltīti pievilcīgāku, jo nav noslēpums, ka mēdzam vispirms paēst ar acīm, – izkārto uz vienas picas, maizītes, salātu šķīvja vai sautējuma vairāku krāsu un šķirņu tomātus. Pagatavo vasarīgu tomātu sautējumu ar vistu, izcep gardu tarti ar raibu raibiem tomātiem vai pagatavo tomātus cepeškrāsnī. Ja nu dzestrais vējš sapurinājis, vakariņās tieši laikā būs silta tomātu zupa.

Bet, ja meklē idejas, kā tomātus noglabāt ziemas krājumiem, ieskaties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!