plātsmaize plūmes
Foto: Shutterstock
Ilgi gaidītais plūmju laiks ir klāt – mīkstas, sulīgas un tik kārdinošais, ka iepirktais kilograms jau svaigā veidā tiks apēsts drīzi vien. Bet, ja nu tomēr kaut kas palicis pāri vai gribas plūmes kaut kā nebūt pagatavot deserta veidolā, ''Tasty'' kā jau vienmēr nāk talkā ar idejām.

Itin vienkāršs veids, kā pagatavot saldo prieciņu nogalē – izveidot mīklu drupačām un tad pagatavot kramblu. Sulīgās plūmes būs apakšā, bet kraukšķīgas drumstalas virspusē. Lūk, te, atradīsi receptes gardām plūmju kūkām un plātsmaizēm.

Ja plauktiņā aizķērusies paciņas ''ātrās kūkas'' maisījuma, izcili labi garšos salikums ar plūmēm. Plūmes var iepriekš pakarsēt ar vaniļu katliņā, ja vēlies, pievieno vēl persikus, mellenes vai avenes, un kūka būs divtik sulīga. Veldzējošākam saldumam pagatavo saldējumu ar ceptām plūmēm. Savukārt bērnības garšas atgādināšanai pagatavo saldējuma kokteili ar plūmju sulu, pievienojot arī pāris svaigas plūmes garšas pilnībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!