Itin vienkāršs veids, kā pagatavot saldo prieciņu nogalē – izveidot mīklu drupačām un tad pagatavot kramblu. Sulīgās plūmes būs apakšā, bet kraukšķīgas drumstalas virspusē. Lūk, te, atradīsi receptes gardām plūmju kūkām un plātsmaizēm.
Ja plauktiņā aizķērusies paciņas ''ātrās kūkas'' maisījuma, izcili labi garšos salikums ar plūmēm. Plūmes var iepriekš pakarsēt ar vaniļu katliņā, ja vēlies, pievieno vēl persikus, mellenes vai avenes, un kūka būs divtik sulīga. Veldzējošākam saldumam pagatavo saldējumu ar ceptām plūmēm. Savukārt bērnības garšas atgādināšanai pagatavo saldējuma kokteili ar plūmju sulu, pievienojot arī pāris svaigas plūmes garšas pilnībai.
Neaizmirsti arī par konservēšanu. Receptes plūmju ieziemošanai meklē šeit.
Lai labi garšo!
Fiksais plūmju krambls jeb drumstalu deserts
Plūmes ilgi negaidīs, kad tās notiesās. Ja iegādāts vairāk, nekā var apēst, tās jāliek lietā gatavošanā, un krambls jeb drumstalu deserts ir viens no vienkāršākajiem veidiem, kā ātri pagatavot izcilu gardumu.
Siera kūkas un plūmju mafini ar drumstalām
Garšīgu un smaržīgu mafinu recepte, kas atgādina siera kūku, bet īpašu garšu tiem piešķir pa virsu liktās drumstalas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā bloga Lostinpattern.com autore Brigita Dambe, kura īpaši iesaka mafinus baudīt vēsās rudens dienās ar tasi karstas tējas.
Ceptu plūmju saldējums
Burvīgs augusta saldējums, kura garšas buķetē izceļas karamelizētās plūmes un medus.
Cepumu un plūmju kārtojums ar krēmsiera krēmu
Vienkāršs un gards deserts - plūmju un cepumu kārtojums ar krēmsiera un skābā krējuma krēmu. Recepti piedāvā Signe Meirāne ("Četras Sezonas").
Šarlote ar olu krēmu un plūmēm
Deserts, kas nebūs jācep cepeškrāsnī – no britu virtuves aizgūtais mīklas pudiņš. Pasniedz Šarloti ar cukurotām plūmēm un paša gatavotu olu krēmu.
Plūmju pīrāgs
Gardais, vienkārši pagatavojamais plūmju pīrāgs.
Plātsmaize ar drumstalām un plūmju ievārījumu
Garda un vienkārši pagatavojama plātsmaize ar plūmju ievārījumu un mandeļu skaidiņu drumstalām. Patīkamu garšu piešķirs ievārījuma saldums un mīklas sastāvā esošie mandeļu milti.
Deserts burciņā ziemas krājumiem: plūmes želejā bez želatīna briedināšanas
Ziemā plūmes želejā būs jau gatavs deserts, ko baudīt vakariņu noslēgumā, pasniedzot ar svaigi kultu puturējumu. Pārbaudītu recepti bagātīgās plūmju ražas ieburkošanai iesaka Aija Jakubone.
Grilēti nektarīni un plūmes ar fetas sieru
Plūmes, aprikozes, nektarīni un persiki – tie ir gardie, saldie saules augļi. Mūsdienās neviens no tiem vairs netiek uzskatīts par eksotisku, tomēr no tiem var pagatavot ko neierastu mūsu garšas kārpiņām, piemēram, čili mērci vai grilētu uzkodu. Aikāgaršo šefpavārs piedāvā izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās vienaldzīgu nevienu.
Vienkāršā plūmju kūka
Sulīgo plūmju sezonas pilnbriedā jācep gardā plūmju kūka no vienkāršām sastāvdaļām, kas atrodamas teju katrā virtuvē. Recepti iesaka Katrīna Laukubriede.