pavlova bezē deserts
Foto: Shutterstock
Olu baltumi spēj darīt brīnumus konditorejā – nelielā, sakultā pusīte no olas, kas pārvēršas mākonim līdzīgās putās, pēc izcepšanas priecē ne vien acis, bet arī gardēžus. Apbrīnojami, kā viens gaisīgi kraukšķīgs bezē gardums spēj būt par pamatu debešķīgiem desertiem. Pat, ja šodiena nav svētku diena, to par tādu var padarīt – lūk, 19 idejas, kā!

Pats vienkāršākais un ātrākais variants, kā uz burvju mājiena radīt mutē kūstošus gubu mākoņa gardumus – pagatavot vienkāršus olu baltumu un pūdercukura bezē. Vēlāk jau tie var būt par pamatu kādam gardam desertam, kurā mijas kraukšķīgie bezē ar putukrējumu un ogām. Bet, kad iemaņas augušas un gribas pārsteigt ēdājus ar ko pavisam īpašu – pagatavo kādu Pavlovas kūku vai bezē ruleti.

Mini 'Pavlovas' kūciņas ar sezonas ogām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!