No kā tad gatavot veģetārās kotletes? Sēņu sezonā gardum gardas kotletes sanāks no tām. Atkarībā no tā, kādas sēnes esi salasījis, tās pirms tam apvāri, ja tās nav cepamās sēnes, un tad sagriez sīkos gabaliņos vai izmal caur gaļasmašīnu. Sasmalcinātajām sēnēm tad pievieno olas, sāli, piparus, miltus un kārtīgi samaisi. Veido neliela izmēra plācenīšus un cep uz pannas, līdz zeltaini brūnas.
Gardas kotletes sanāks arī no dārzeņiem – izcili sātīgas no vārītiem kartupeļiem, kas saspaidīti. Svaigākas un vieglākas no cukīni vai kabačiem. Bet stingrākas – no ziedkāpostiem un brokoļiem. Svarīgākais, kas jāņem vērā – dārzeņus nomizo un sarīvē vai kārtīgi sasmalcini. Lai kotletes neapdegtu, cep uz vidēji mazas liesmas, labi uzkarsētā pannā. Visgaršīgāk sanāks, ja plācenīšus cepsi sviestiņā.