Liellopa gaļa, cūkas ribiņas, vistas šķiņķīši, ļuļa kebabi – tās, protams, ir klasiskas un jaukas lietas. Bet vai esi kādreiz pamēģinājis grilētu kalmāru? Vai lasi, kas pagatavots terijaki marinādē? Iespēju ir daudz – uz grila blakus vari cept gan klasisku šašliku, gan kotletes uz iesmiņa, gan kabačus, ja kāds neēd gaļu.
Grilēts kalmārs marokāņu gaumē
Mazliet neparastāka grilējamā maltīte – kalmāri marokāņu gaumē. Interesantā jūras velte būs pietiekami pikanta, pateicoties ne vien ķiplokiem, bet arī maltajam koriandram, svaigajiem garšaugiem un citronu sulai.
Piparotie sinepju kebabi
Liellopa gaļas kebabs viegli pikantā marinādē. Grilē uz karstām oglēm vai cepeškrāsnī, grila režīmā. Pasniedz ar lapu salātiem.
Cūkas ribiņas ar pikantu mērci
Viegli pikantas cūkgaļas ribiņas ar saldeni skābu, biezu mērci. Ēd ribiņas tāpat vai pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.
Grilētas tīģergarneles ar laimu un ķiplokiem
Mazliet pikantas garneles ar spirgtajiem laimiem – ideālā vasaras piknika maltīte grila ballītē. Pasniedz kopā ar svaigiem salātiem, majonēzes mērci vai kraukšķīgu bageti.
Grilēti vistas šķiņķīši portugāļu gaumē
Mazliet pikanti vistas šķiņķīši grilēšanai, kas iemarinēti barbekjū mērcē. Kad gatavi, baudi kopā ar svaigajiem salātiem vai dārzeņiem.
Grilēts lasis terijaki marinādē
Grilēts lasis folijā, kam piešķirta saldskāba un pikanta garša – tas pateicoties ingveram, čili, sojas mērcei un medum. Lasi drīkst grilēt arī cepeškrāsnī, tikai tad cepšanas laiks būs ilgāks.
Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi
Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.
Grilētu dārzeņu iesmiņi
Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē.
Grilēti kabači
Grilēti kabači - vēl viena ideja kabaču laikam - garda uzkoda piknikā pie ceptas gaļas.
Grilēta forele ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
Gardas, grilētas foreles ar krāsnī ceptiem dārzeņiem – kartupeļiem, kabačiem, sīpoliem, cukīni un citiem gardumiem. Recepti portāla "Viņa" grila meistardarbu konkursam iesūtījusi Samanta.
Grilētas liellopu ribas
Vēlies perfektas, mīkstas grilētas liellopu ribas? Gaļu vismaz dienu pirms cepšanas ieberzē ar sāli un pipariem. Tomēr ir vēl viens solis, kas jāizdara pirms grila pannas iekuršanas - ribas izcep gatavas cepeškrāsnī, satītas folijā. Šādi tu vari sagatavot ribas pat pāris dienas pirms grilēšanas vakara. Satin gaļu folijā un glabā ledusskapī līdz pienāk grila vakars. Kad grils sakarsis, ribas uz oglēm vairs tikai jāapbrūnina. Šādi var gatavot ne tikai liellopu ribas, bet arī jēra un cūkas.
Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku
Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.
Desiņas bekona 'kažociņā'
"Pēc šīs receptes ļoti garšīgas sanāk pat pašas vienkāršākās desiņas. Bet, ja jums būs desiņas no īstas gaļas, rezultāts būs vienkārši fantastisks! Un nav svarīgi, no kādas gaļas – vistas, cūkgaļas vai jēra, šajā gadījumā der viss!" raksta receptes autore Viktorija.
Grilētas kotletes
Izmēģini grilētas kotletes, kuras ļoti interesanti garšo, pasniedzot kopā ar ābolu vai ananāsu šķēlēm, kuras arī apceptas uz grila.