Tā kā sēņu mežos ne mazums, zupa būs viegls veids, kā notiesāt lielu daudzumu baraviku, beku un gaileņu. Savāri vairākas sēnes kopā, pievieno tām buljonu un nedaudz kausēta siera un sasildīsies vienā mirklī. Ja sēnes jau līdz ūkai, ķeries pie citu zupu gatavošanas – laika taupītājiem patiks ātrās tomātu un burkānu zupas. Bet interesanta zupa sanāks no kabačiem – vieniem pašiem vai kopā ar kādu jauno oranžo ķirbi.
Sātīgā baraviku krēmzupa
Ja baravikas ir daudz un klasiskā sēņu zupa šķiet vienmuļa, krēmzupa neliks vilties. Ar izteiktu sēņu garšu, krēmīga, tumīga un gana sātīga, lai kalpotu kā pamatēdiens.
Sildoša sēņu zupa ar kazas sieru
Maiga biezzupa ar izteikti bagātīgu daudzumu sēnēm – zupai pievienotas žāvētas baravikas, kārtīga porcija atmatenes un citas meža sēnes. Lieliska, lai sāktu iztukšot ziemai noglabātos sēņu krājumus.
Gaileņu biezzupa
Garšīgai un sātīgai maltītei – gaileņu biezzupa.
Gaileņu zupa ar kausēto sieru
Gaileņu zupa ar kausēto sieru - lielākam ēdāju pulciņam.
Siera zupa ar baravikām
Siera zupa ar baravikām – sātīga zupa kārtīgai ēdienreizei.
Tomātu zupa ar kraukšķīgiem turku zirņiem marokāņu gaumē
Nekas aukstajās un vēja piepūstajās ziemas dienās tā nesasilda kā garda zupa. Šoreiz nedaudz pikanta tomātu zupa, ko ēst kopā ar kraukšķīgiem, pannā apceptiem turku zirņiem un pitas maizīti.
Ātrā konservēto tomātu krēmzupa
Garšīgas krēmzupas pagatavošanai nav nepieciešamas vairākas stundas, ja vien izmanto vienkāršas sastāvdaļas. No konservētajiem tomātiem sanāks izcili garda, karsta un sildoša zupa, kuru baudīt pusdienās vai kā pirmo ēdienu sātīgākās vakariņās.
Ķirbju krēmzupa ar tomātiem
Krēmīga un maiga ķirbju zupa, kuru īpaši gardu padara tomāti. Zupā ir vēl viena ļoti svarīga sastāvdaļa - sīpoli, kurus zupā liek samērā daudz. Kopumā sīpolu un ķirbju attiecība ir 1:2.
Ķirbju un burkānu krēmzupa maizes kukulītī
"Ķirbju krēmzupa ir mans top rudens ēdiens, turklāt to var gatavot tik dažādās variācijās, ka tā nekad neapnīk," par savu zupu stāsta Zane. Konkursam viņa piedāvā ļoti sātīgu (tas nav pārspīlēti teikts, jo, pēc autores vārdiem, pat zupas skeptiķi bija labi paēduši) ķirbju krēmzupu, kas pasniegta kraukšķīgā maizes kukulītī, ko pēc tam gardu muti notiesāt. Starp citu, pagatavojot šo zupiņu, nebūs arī trauki jāsmērē!
Kabaču biezzupa ar baziliku
Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.
Pikantā ķirbju – ābolu zupa
Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.
Sildošā burkānu biezeņzupa ar ingveru
Sildoša un sātīga zupa vēsiem vakariem. Īpaši garda kopā ar ķiploku grauzdiņiem!